Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Keep It Simple” kaže hiperproduktivni Van Morrison

Učestalost kojom se Van Morrison javljao u posljednje vrijeme bila je rezultat njegova minulog rada - od nekoliko kompilacija i dvostruke ’Greatest Hits’ zbirke ’Still On Top’ do nedavno pokrenute kampanje reizdanja gotovo cjelokupnog njegovog kataloga. No, usprkos tako napadnom zagledanju u prošlost, Morrison ne zaboravlja na nove snimke.

Upravo objavljeni album ’Keep It Simple’ njegovo je 33. studijsko izdanje, nakon dužeg vremena ujedno i prvo za koje je sâm napisao sve pjesme.

Želja da osobno producira svoje ploče opravdala je i naziv CD-a; s pratećom grupom kojom dominiraju Hammond orgulje i izraženi back vokali Morrison bez suvišnih studijskih intervencija podsjeća na dobro poznati glazbeni opseg bluesa („How Can A Poor Boy“), countryja („Song Of Home“), soula („Soul“, pjesma u kojoj definira smisao toga pojma)) i balade („Lover Come Back“), dok se u skladbi „School Of Hard Knicks“ prisjeća odrastanja na ulicama Belfasta.

’Keep It Simple’ dobrodošla je nadopuna fascinantno duge i postojane diskografske karijere irskog kantaurora koji se ni u 62. godini ne odriče lepeze glazbeničkih i pjesničkih nadahnuća.

Objavljeno 27.03.2008.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com