Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Keep It Simple” kaže hiperproduktivni Van Morrison

Učestalost kojom se Van Morrison javljao u posljednje vrijeme bila je rezultat njegova minulog rada - od nekoliko kompilacija i dvostruke ’Greatest Hits’ zbirke ’Still On Top’ do nedavno pokrenute kampanje reizdanja gotovo cjelokupnog njegovog kataloga. No, usprkos tako napadnom zagledanju u prošlost, Morrison ne zaboravlja na nove snimke.

Upravo objavljeni album ’Keep It Simple’ njegovo je 33. studijsko izdanje, nakon dužeg vremena ujedno i prvo za koje je sâm napisao sve pjesme.

Želja da osobno producira svoje ploče opravdala je i naziv CD-a; s pratećom grupom kojom dominiraju Hammond orgulje i izraženi back vokali Morrison bez suvišnih studijskih intervencija podsjeća na dobro poznati glazbeni opseg bluesa („How Can A Poor Boy“), countryja („Song Of Home“), soula („Soul“, pjesma u kojoj definira smisao toga pojma)) i balade („Lover Come Back“), dok se u skladbi „School Of Hard Knicks“ prisjeća odrastanja na ulicama Belfasta.

’Keep It Simple’ dobrodošla je nadopuna fascinantno duge i postojane diskografske karijere irskog kantaurora koji se ni u 62. godini ne odriče lepeze glazbeničkih i pjesničkih nadahnuća.

Objavljeno 27.03.2008.

Vremeplov

Svakako da će razlike između filtriranih studijskih uradaka i javnog nastupa itekako biti, no - ne postoji li razlike između filma i teatra? Trenutak nastupa nosi i tremu i bljesak.
Luka Milas (Florijan)