Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kompilacija - 14. HGF-Zabok

Kompilacija - 14. HGF-ZabokZagrebački Sax! drugu je godinu zaredom uspješno pozorničio polufinalnim večerima najdugovječnijeg hrvatskog festivala demo bendova, HGF-a Zabok. Pritom je odabran 21 sastav koji će snage nastaviti odmjeravati u novom zabočkom klubu Regenerator.

Omladinski klub za kojeg je mali grad velikog rokerskog srca dao više od milijun kuna biti će rezidencijom stalno rastućeg festivala koji se od svojih skromnih početaka, kada su ga selili, uskraćivali mu sredstva za život i podcjenjivali ga, prometnuo u prepoznatljivi projekt, itekako vrijedan ulaganja.

Kvalitetu festivala naprekidno potvrđuju izvođači koji su se tijekom godina uspješno odrazili s njegove pozornice: jedni koji su pritom na ramenima nosili teret Kamena temeljca - nagrade festivala, i oni drugi koji su na HGF-u ostali bez prve nagrade, ali su prolazeći sito i rešeto festivalske selekcije namaknuli iskustvo i podršku koja ih je pratila u daljnjem radu.

Ususret ovogodišnjem, 14. uprizorenju HGF-a izlazi CD kompilacija HGF Retro 1996-2009 sa 14 pjesama upravo onih izvođača koji su tijekom godina nastupili u konkurenciji, nisu pobijedili, a danas još uvijek aktivno djeluju i izdaju albume. (Većina njih, zanimljivo, 5 od 14, nastupila je baš na prvom HGF-u 1996. godine).

Energična kompilacija koja se vrpolji, rita i bori da izađe iz svoje plastične kutije i uleti u najbliži uređaj za reprodukciju zvuka koji podržava CD format sadrži Vatru, Grettu, Dogmu, Ramirez, Mel Camino, Mlinski kamen,

Zbunjene, Quasarr, God.Name, Erotic Biljan & His Heretics, Cotu G4, Gužvu u 16ercu, Overflow i Loše dečke.Objavljeno 29.05.2010.

Vremeplov

Skoro svi naši fanovi koje smo sreli su stvarno cool ljudi. Inteligentni su i imaju vrlo zanimljiva mišljenja, daleko više od ustaljene predodžbe o prosječnom ”rock’nroll fanu”. Senzibilni su to ljudi s kojima rado popijem piće.
Peter Buck (REM)