Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Koncert grupe Laibach 29. studenog u Tvornici kulture

Koncert grupe Laibach 29. studenog u Tvornici kultureKultna slovenska grupa Laibach 29. studenog u „Tvornici kulture“ prvi će i jedini put u Zagrebu izvesti svoje verzije Bachovih fuga, ranije ove godine objavljene na albumu ”Laibachkunstederfuge”.

Na albumu se nalaze prerađeni sadržaji znamenitog djela ”Die Kunst der Fuge” (Umjetnost fuge) Johanna Sebastiana Bacha. Glavnina ovog izuzetnog materijala nastala je još 2006. kad je Laibach pozvan u Njemačku da u okviru festivala Bachfest izvede svoju interpretaciju nekog njegovog djela.

U Leipzigu, gdje je Bach živio od 1723. do smrti 1750., svake godine se održava festival u cijelosti posvećen ovom velikanu barokne glazbe. Upravo u Leipzigu nastala je ”Umjetnost fuge” jedno od najzagonetnijih djela u glazbenoj povijesti. Originalno Bach je nije napisao za neki specifičan instrument, ali se najčešće izvodi na orguljama ili u interpretaciji komornih orkestara. S obzirom da se djelo bilo nedovršeno, a i nije se znalo po kojem redu se trebalo svirati u cjelosti su je počeli izvoditi tek u 20. stoljeću kad ju je do kraja sistematizirao Wolfgang Graeser.

Laibach je kao svoje sredstvo interpretacije ”Umjetnosti fuge” uzeo računalo i software. Nastalo je nevjerojatno glazbeno remek djelo koje u duhu Wendy Carlos i njemačke glazbene avangarde ’70-tih predstavlja Bacha kao svojevrsnog začetnika elektronske glazbe
Limitiran broj ulaznica za isključivo sjedeća mjesta u prodaji će se naći od petka, 31. listopada po cijeni od 120 kn, odnosno 150 kn.

Povodom ovog koncerta Dallas Muusic Shop pripremio je posebnu akciju u kojoj uz svaku kupljenu ulaznicu dobivate i poklon CD ”Kunstderfuge”, majicu, originalne Laibach plakate ili naljepnice. Akcija počinje u utorak, 25.11. i traje do subote ili do isteka zaliha.

Objavljeno 25.11.2008.

Vremeplov

Glazba često može postati soundtrack za glavne događaje u nečijem životu.
Sheryl Crow