Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kontrovezna petorka zvana Velvet Revolver

Frontman grupe Velvet Revolver, Scott Weiland nije se pojavio na koncertu kojeg je grupa krajem siječnja održala u sklopu velikog Sundance Film Festivala (Park City, Utah, SAD) što je izazvalo nove glasine o raspadu Velveta. Premda su glasine o svađi u grupi sve glasnije i učestalije, njihov aktualni album ’Libertad’ još uvijek se vrlo dobro ’drži’ u žestokoj svjetskoj glazbenoj konkurenciji. Prilikom izlaska albuma ’Libertad’ članovi grupe izjavili su ’da je novi album čvršći i žešći nego prethodni’ – a šest mjeseci od izlaska to se u potpunosti potvrdilo.

Po ocjenama kritike i publike ovaj album znatno je bolji od debut albuma. S 13 punokrvnih rock pjesama i s produkcijom Brendana O’Briena (Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Audioslave, Springsteen / ’Magic’) – grupa gotovo da i nije mogla ’promašiti’. Prvi singl, pjesma ’She Builds Quick Machines’ tjednima je bio ’airplay hit’, a pratio ga je vrlo zanimljivi video spot u režiji Dean Carra. Osim standardnog izdanja, u prodaji se nalazi i ’Libertad - De Luxe Edition’, koje osim nekoliko bonusa, sadržava i dokumentarni film o grupi u trajanju od 30 minuta. Uz standardni album grupa je objavila i EP ’Melody And The Tyranny’ sa pjesmama ’She Builds Quick Machines’, ’Just Sixteen’ i ’Psycho Killer’ te dva video-bonusa: ’Do It For The Kids / Live from Huston’ i ’Making of Libertad / Short Version’.

Trojka koja je ostala nerazdvojna nakon raspada benda Guns N’ Roses, Slash, Duff McKagan i Matt Sorum – napokon je dočekala da ponovno budu na naslovnicama većine rock časopisa u svijetu. Prvotno su oformili The Project, a kasnije su aganžirali ex-frontmena Stone Temple Pilotsa – spomenutog Scott Weilanda - uz angažiranje gitarista Dave Kushnera iz grupe Wasted Youth. Nakon što su poharali svjetsku rock scenu svojim albumom prvijencem ’Contraband’ iz 2004. godine, ’supergrupi’ Velvet Revolver malo tko je davao šanse za dugačak život. Međutim na sveopće ugodno iznenađenje, Scott Weiland, Duff McKagan, Matt Sorum i Slash - nakon tri godine čekanja napravili su novo glazbeno djelo i u potpunosti dokazali da im Velvet Revolver nije samo još jedan od usputnih projekata.

Objavljeno 31.01.2008.

Vremeplov

Ne vjerujem da netko mora biti izmučena duša kako bi napisao dobru glazbu.
PJ Harvey