Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Laka u zagrebačkoj Tvornici kulture

Laka u zagrebačkoj Tvornici kulturePrije samo nešto više od pola godine Laka je bio objektivno potpuno nepoznat hrvatskoj publici.

Danas Laka iza sebe ima rasprodan debitantski koncert u Zagrebu, čiju su pjesmu građani Hrvatske ocijenili najboljom na ovogodišnjem Eurosongu, mnogi su ga hrvatski mediji prozvali „Balkanskim ministrom ljubavi“ i čovjek čiji „Pokušaj“, kažu, nije bio neuspješan. Štoviše, njegova pjesma s kojom je na Eurosongu osvojio 10. mjesto i dalje se nalazi među Top 5 na listama za download ringtonova u Hrvatskoj, a na mnogim je listama u vrijeme i pred Eurosong pjesma „Pokušaj“ bila prva.

Laka se nakon života u New Yorku gdje radi kao nosač namještaja, a potom kao konobar i gdje prvi puta pokušava oformiti bend, vraća u Sarajevo i snima svoj sada već dobro znani prvi album “Zec” u izdanju Hayat Productiona. Album se tretira kao alternativan pop s duhovitim tekstovima protkanim blagim filozofskim doskočicama i donosi mu prve uspjehe i Eurosong (koji je ustvari kasnije popljuvao) gdje predstavlja BiH.

Kao kruna svega stigla je 13.10.2008. vijest objavljena od strane MTV Adria da je Elvir Laković Laka osvojio europsku MTV nagradu u kategoriji Best Adriatic act. Laka je bio nominiran zajedno s izvođačima iz regije koju pokriva MTV Adria, a to su bili Jinx, T.B.F., Leeloojamais i Marčelo.

Kao prvoplasirani će s pobjednicima iz drugih regija konkurirati za konačnu pobjedu u kategoriji Europe’s Favourite. Dodjela nagrada upriličit će se 6. studenog u Liverpoolu, europskoj prijestolnici kulture, koja će toga datuma ugostiti megaspektakl MTV Europe Music Awards. Za sada je poznato kako će na ovom događaju nastupiti Beyonce, Duffy, The Killers i Kid Rock, a prijenos na internetu će komentirati bloger Perez Hilton.

I tako stvorila se klima za njegov prvi veliki zagrebački koncert koji će se održati u Tvornici, u četvrtak, 23.10.2008. godine i na tom koncertu će svi koji još nisu imali sreće da gledaju njegov koncert moći provjeriti zašto ga vole svi koji su ga barem jednom gledali uživo.

Ulaznice za Lakin koncert moći će se kupiti u pretprodaji po cijeni od 60 kn te na ulazu u Tvornicu, na dan koncerta po cijeni od 80 kn. Pretprodajna mjesta su: Blagajna Tvornice, Profil Megastore (Bogovićeva), No Sikiriki (Nova cesta 103), Dancing Bear (Gundulićeva), Sirius (Importanne Galleria) te prodajna mreža Eventima. Ulaz u Tvornicu je od 21 sat.

Objavljeno 18.10.2008.

Vremeplov

Nekada je sve bilo puno sporije, puno romantičnije.
Srećko Cuculić, riječki književnik