Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Lauryn Hill ostavlja bez daha

Na prošlogodišnjem velikom glazbenom festivalu u Parizu, ’Solidays Musique Paris’, između dvadesetak svjetskih izvođača jedna od glavnih zvijezda bila je Lauryn Hill, koja je mnogobrojnu publiku jednostavno ostavila bez daha svojim vrhunskim koncertnim nastupom. Festival je bio posvećen, osim glazbi, i svjetskoj borbi protiv opake bolesti, AIDS-a, te ljudskim pravima općenito.

Lauryn Hill, jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih Hip-Hop Soul R&B Reggae izvođačica, slavu je stekla radom u grupi The Fugees, a potvrdu je dobila velikim uspjehom svojeg solo albuma ’The Miseducation Of Lauryn Hill’ iz 1998. godine.

Poznata je činjenica da se samo uz umjetnički rizik mogu postići visoki kreativni dosezi, a upravo to krasi Lauryn, koju ponajbolje opisuje misao - „žar artističke borbe proizvodi ogromnu energiju, a granica između uspjeha i poraza postaje gotovo nevidljiva…“. Njena dosljednost i upornost u potrazi za iznova kreativnim i uvijek autentičnim izričajem, koji tako vješto izbjegava ’utabane’ i provjereno komercijalizirane stilske idiome postali su njen trajni zaštitni znak.

Ovih dana, potvrđeno je da će u filmskoj ekranizaciji biografije Rite Marley, supruge pokojnog Boba Marleya, pod nazivom ’No Woman No Cry: My Life With Bob Marley’, u jednoj od glavnih uloga Ritu Marley glumiti upravo Lauryn Hill. Lauryn je ovih dana najavila ’da je počela s radom na svom novom samostalnom albumu’, ali da još ’nema ideju kada bi on mogao biti gotov i objavljen’.

Objavljeno 19.03.2008.

Vremeplov

Pjesnička je tuga pregolema, pukne rima a rezerve nema...
Rambo Amadeus, svjetski mega car