Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Leb i Sol ide dalje s Dadom Topićem ali bez Vlatka Stefanovskog

Kultni makedonski rock sastav Leb i sol mnogi smatraju jednim od najznačajnijih rock bendova bivše države. Osnovan davne 1976. godine, bend je u svojim ostvarenjima oduvijek spajao elemente rocka, jazz fuzije i narodne glazbe sa područja Balkana. U travnju 2006. godine grupa Leb i sol krenula je na veliku turneju po bivšoj državi kojom je obilježila 30-tu obljetnicu njihova osnutka.

Danas je pred nama novi glazbeni uradak pod nazivom “Itakanataka”, snimljen u studiju Hammer u Novom Sadu. Album je za hrvatsko tržište izašao pod etiketom Croatia Records, a na njemu se nalazi devet novih pjesama. Kao gost na novom albumu grupe Leb i sol pojavljuje se Dado Topić, i to kao glavni vokal u pjesmama “Si zaljubiv edno mome” i “It’s warming up”, na kojoj se Dado pojavljuje i kao autor. Upravo je skladba “Si zaljubiv edno mome” izabrana i za najavni singl albuma.

Sadašnji sastav grupe Leb i sol čine Bodan Arsovski (bas gitara, akustična gitara), Kokan Dimuševski (klavijature, udaraljke), Dimitar Božikov (električne i akustična gitara) i Srđan Dunkić (bubnjevi) ali bez Vlatka Stefanovskog koji je ipak odlučio da neće nastupati s bendom.

Leb i sol kreće i na veliku koncertnu turneju po cijeloj bivšoj državi, a svoj prvi veliki koncert održali su u beogradskom Sava Centru, ove nedjelje, 20. travnja.

Objavljeno 19.04.2008.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja