Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Leb i Sol ide dalje s Dadom Topićem ali bez Vlatka Stefanovskog

Kultni makedonski rock sastav Leb i sol mnogi smatraju jednim od najznačajnijih rock bendova bivše države. Osnovan davne 1976. godine, bend je u svojim ostvarenjima oduvijek spajao elemente rocka, jazz fuzije i narodne glazbe sa područja Balkana. U travnju 2006. godine grupa Leb i sol krenula je na veliku turneju po bivšoj državi kojom je obilježila 30-tu obljetnicu njihova osnutka.

Danas je pred nama novi glazbeni uradak pod nazivom “Itakanataka”, snimljen u studiju Hammer u Novom Sadu. Album je za hrvatsko tržište izašao pod etiketom Croatia Records, a na njemu se nalazi devet novih pjesama. Kao gost na novom albumu grupe Leb i sol pojavljuje se Dado Topić, i to kao glavni vokal u pjesmama “Si zaljubiv edno mome” i “It’s warming up”, na kojoj se Dado pojavljuje i kao autor. Upravo je skladba “Si zaljubiv edno mome” izabrana i za najavni singl albuma.

Sadašnji sastav grupe Leb i sol čine Bodan Arsovski (bas gitara, akustična gitara), Kokan Dimuševski (klavijature, udaraljke), Dimitar Božikov (električne i akustična gitara) i Srđan Dunkić (bubnjevi) ali bez Vlatka Stefanovskog koji je ipak odlučio da neće nastupati s bendom.

Leb i sol kreće i na veliku koncertnu turneju po cijeloj bivšoj državi, a svoj prvi veliki koncert održali su u beogradskom Sava Centru, ove nedjelje, 20. travnja.

Objavljeno 19.04.2008.

Vremeplov

Da bi promijenili svijet prvo morate sabrati svoje misli.
Jimi Hendrix