Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Led Zeppelin tribute by Rock Masters

Led Zeppelin tribute by Rock MastersOve godine obilježava se 40-godišnjica jednog od najvećih rock bandova svih vremena – Led Zeppelin. Tako je i Dobri duh rock’n’rolla odlučio ovu koncertnu sezonu zatvoriti sa koncertom Led Zeppelin tribute by Rock Masters u klubu Boogaloo u subotu 19.12. od 21 sat.

Poznavatelji zagrebačke klupske scene dobro poznaju band Rock Masters jer je sastavljen od vrhunskih glazbenika koji već dugi niz godina djeluju na hrvatskoj sceni – Vedran Božić na gitari, Tomas Krkač na bas gitari, Slavko Pintarić Pišta na bubnjevima i Ervin Baučić vokal.

Za ovu priliku pridružiti će im se i specijalni gosti čija se imena za sada još drže u tajnosti. U proširenom sastavu Rock Masters provesti će nas kroz bogati repertoar Led Zeppelina.

Iako su Led Zeppelin osnovani 1968.g. (prvi nastup imali su 25.10.1968.) upravo 1969. je donijela njihova prva dva albuma i računa se kao početak njihove karijere (Led Zeppelin I i Led Zeppelin II) te se tako ove 2009-te svuda u svijetu obilježava 40-godišnjica banda.

Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones i John Bonham ostavili su iza sebe nebrojeno mnogo hitova i obilježili su jednu eru rock glazbe, a dio te ostavštine moći ćemo “proživjeti” uz Rock Masterse u subotu 19.12. u klubu Boogaloo uz mnogobrojen hitove poput “Rock’n’roll”, “Wholla lotta love”, “Stairway to heaven”, “Black dog” i mnoge druge nezaboravne hitove jednog od najvećih rock bandova svih vremena.

Iako su izdali samo devet službenih studijskih albuma prodali su preko 300 milijuna nosača zvuka, a svi albumi su bili među prvih deset mjesta Billboard ljestvice najuspješnijih albuma od toga čak četiri na prvom mjestu.

Njihova karijera trajala je samo do 1980. godine, kada su nakon smrti bubnjara John Bonhama objavili prekid karijere, ali utjecaj koji su ostavili na mnoge generacije glazbenika je nemjerljiv. Bonham je imao samo 32 godine kada je preminuo 25.09.1980.

VH1 ih je proglasio najboljim Hard rock izvođačem svih vremena, Rolling Stone ih je proglasio najžešćim bandom svih vremena, najvećim bandom 70-tih i bandom koji se nabolje odupire testu vremena u rock povijesti, dok ih je Rock and roll hall of fame opisao kao najutjecajniji band dekade 70-tih, kao što su The Beatles bili u 60-tima.

Nekoliko puta su se Led Zeppelin ponovo sakupili (ili barem dio preostalog banda) kako bi za neke specijalne prilike odsvirali poneku pjesmu. Prvi puta je to bilo 1985.g. kada su Page, Plant i Jones zasvirali na Live Aidu s Phil Collinsom na bubnjevima, tri godine kasnije uz pomoć Jason Bonhama (Johnovog sina) na bubnjevima zasvirali su povodom 40 godišnjice Atlantic recordsa, a 1994.g. su se Page i Plant udružili za snimanje „UnLedded“ MTV-jevog projekta koji je kasnije „izrodio“ album „No Quarter“ i svjetsku turneju (na kojoj smo ih gledali i u Zagrebu).

1995-te zasluženo su uvršteni u Rock and Roll kuću slavnih, a prije dvije godine su se sva tri „preživjela Zeppelina“ ujedinila ponovo s Jason Bonhamom na bubnjevima za dobrotvorni koncert održan u znak sjećanja na legendarnog Ahmeta Erteguna njihovog dugogodišnjeg izdavača.

Ti rijetki trenutci kada se Led Zeppelin ponovo pojave u bilo kakvom obliku izazivaju nevjerojatni interes i pokazuju da njihova glazba živi još i danas i da ono što su stvorili u samo 12 godina svoje karijere potvrđuje Led Zeppelin kao jednu su od najinventivnijih, najsnažnijih i najutjecajnijih grupa u povijesti rock glazbe.

Dakle nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje rock glazbe, a specijalno za Led Zeppelin fanove je klub Boogaloo u subotu 19.12.’09. od 21 sat da se uvjerite kako su Rock Masters usavršili svoj Led Zeppelin tribute koncert do savršenstva.

Ulaznice na blagajni kluba po cijeni od 40 kuna.

Objavljeno 14.12.2009.

Vremeplov

Umjetnik može imati terete za koje ”običan čovjek” ne zna, no ”običan čovjek” ima terete koji nisu ni dotakli mnoge umjetnike.
Patti Smith