Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Lena Kovačević na Summertime Festivalu

Lena Kovačević na Summertime FestivaluLena Kovačević rođena je u Beogradu, 1982.godine, gdje je završila klavirski odsjek srednje muzičke škole ”Stanković”.

2006.godine diplomirala je Jazz pjevanje na Muzičkom Konzervatoriju u Amsterdamu. Studirala je u klasi eminentnih evropskih profesora i sudjelovala u seminarima Bobby McFerrina, Richarda Bone, Mark Murphya i mnogih drugih.

U Nizozemskoj dugi niz godina surađuje s Kraljevskim Nizozemskim Orkestrom. Nastupala je kao solist u projektu američkog basiste Johna Claytona (Dianne Krall, Nina Simone), uz Nigel Kennedy Quintet i Al Di Meola Band.

S poznatim belgijskim producentom Buscemiem (Blue Note), snimila je obradu srpske tradicionalne pjesme ”Gusta mi magla padnala”, koja se našla na njegovom novom albumu, u izdanju muzičke kuće EMI.

Snimala je i sudjelovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana svijeta, usporedo surađujući s kolegama iz Srbije, posebno Big Bendom RTS-a.

U prosincu 2009.godine, izdala je svoj prvi album pod nazivom ”Dobar dan za pevanje” (PGP RTS), na kojem je autor muzike i tekstova. Ovaj album predviđen je za domaće i strano tržište, a inspiriran jazz i pop muzikom, kao i zvukom srpske tradicionalne muzike.

Lena Kovačević nastupiti će sa svojim bendom 04.07.2010. u Sava Centru u okviru ovogodišnjeg Summertime Festivala.

Objavljeno 19.06.2010.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton