Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Lou Reed - ’’Berlin: Live At St Ann’s Warehouse’’

Lou Reed - ’’Berlin: Live At St Ann’s Warehouse’’Lou Reed 29. rujna objavljuje novi album ’’Berlin: Live At St Ann’s Warehouse’’, koji će u Hrvatskoj biti dostupan ekskluzivno u izdanju Dallas Recordsa. Radi se o live verziji Reedovog albuma ’’Berlin’’ iz 1973. godine, najkontroverznijeg, ali po mnogima istovremeno i najgenijalnijeg izdanja njegove karijere, koji je naslijedio tada izuzetno hvaljeni i uspješni ’Transformer’.

O postavljanju ’’Berlina’’ na scenu i pred kamere, raspravljalo se svako-toliko nekih 30 godina. Sve se konačno počelo ostvarivati u prosincu 2006. kada su odsvirana odsvirana četiri rasprodana koncerta u St Ann’s Warehuse u Brooklynu. Lou Reed tada je cijeli album prvi puta odsvirao uživo, uz pratnju velikog orkestra, kako je sve skupa i bilo zamišljeno kada je album originalno snimljen.

Koncertni film ’’Berlin’’ pod redateljskom palicom slikara Juliana Schnabela (Basquiat, Before Night Falls, The Diving Bell & The Butterfly) dokumentira taj povijesni nastup i biti će istovremeno objavljen i na DVD-u - nažalost za sada još ne i u Hrvatskoj. Snimka, čiju produkciju potpisuju Bob Ezrin i Hal Willner, osim pjesama sa originalnog albuma uključuje i pjesme ’’Candy Says’’, ’’Rock Minuet’’ i ’’Sweet Jane’’.

Od pratećih i gostujućih glazbenika tu su i Fernando Saunders, Antony Hegarty (Antony and the Johnsons), Steve Hunter, Rob Wassermann, Rupert Christie i Sharon Jones, orkestar (Eyvind Kang i Jane Scrapantoni) i Brooklyn Youth Chorus.

Lou Reed jedan je od najvažnijih i najutjecajnijih živućih glazbenika, čiji literarni pristup popularnoj glazbi traje već pet desetljeća. ’’Berlin’’ ostaje jedan od najznačajnijih i najiskrenijih vrhunaca Reedove karijere obilježene inovacijama, što ova live snimka i potvrđuje.

Objavljeno 03.09.2008.

Vremeplov

Muzika se dijeli na dobru i lošu. To je tako jednostavno za razumjeti.
Sejo Sexon (Zabranjeno pušenje)