Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ludovic Beier i Sergio Scappini u Saxu!

Ludovic Beier i Sergio Scappini u Saxu!Druga večer 3. BlueSax! Sezone, 19.10.2010., donosi prve ovosezonske internacionalne goste i lagano se dotiče jazza i klasike. Dolaze nam dva virtuozna harmonikaša: francuz Ludovic Beier i talijan Sergio Scappini.

Uz njih će nastupiti i dva zagrebačka blues sastava: 44 Blues i Little Red Roosters. Kao i prošlih sezona, svi se koncerti u Sax!-u snimaju i arhiviraju za potrebe izdavanja nosača zvuka.

Ludovic Beier je harmonikaški fenomen rođen 1978. u obitelj muzičara. Harmoniku je učio od svog oca. Odgojen je u Francuskoj tradiciji sviranja instrumenta, a zadnjih nekoliko godina okrenuo se Django gipsy swingu i jazzu.

Ludovic je virtuoz impresivne tehnike, njegov stil je odvažan i pun duha s naglaskom na neobično kretivne improvizacije. Redovito svira na svjetski poznatim pozornicama, a surađivao je između ostalih s Joe Lovanom, Jamesom Carterom, Tootsom Thielemansom i Herbiem Hancockom.

Sergio Scappini je međunarodno priznat harmonikaš, kompozitor i učitelj. Trenutno predaje harmoniku na glazbenoj akademiji ”Giuseppe Verdi” u Milanu. Pobjednik je nekoliko međunarodnih natjecanja i svirao je u mnogim prestižnim orkestrima uključujući Teatro alla Scala Orchestra i The Swiss Chamber Orchestra.

I Beier i Scappini sviraju Rolandov V-Accordion, hight-tech harmoniku koja spaja moderno digitalno doba i “staromodni” mijeh. Zamislite nešto kao moog synthesizer s dušom i nevjerojatnom lepezom zvukova od flauta, truba, gitara, bubnjeva, ljudskih glasova… koji u rukama majstora zvuče kao cijeli orkestar.

Koncert počinje u 21.00 sati.
Ulaz je slobodan!

Objavljeno 16.10.2010.

Vremeplov

Ja živim na selu sedam godina i mogu ti reći da sam se jako odmorio. To selo i život u njemu pruža mi dobar balans i kontru onom drugom životu, životu s Gustafima.
Edi Maružin (Gustafi)