Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Manic Street Preachers 13. lipnja na Radar festivalu u Varaždinu

Uz legendarnog Boba Dylana na Radar festivalu u Varaždinu 13. lipnja nastupiti će jedan od najvećih britanskih rock bandova Manic Street Preachers. Popularni Manicsi po prvi puta dolaze u Hrvatsku i to u punom naponu snage, u godini u kojoj će nastupiti na najvećim europskim festivalima Readingu, Leedsu, Rock im Park, Rock am Ring, a nekoliko dana prije Radar Festivala nastupiti će s Foo Fighters na stadionu Manchester Cityja.

2007. godina bila je jedna od najuspješnijih u karijeri Manic Street Preachersa: njihov osmi studijski album ”Send Away The Tigers” koji se žanrovski kreće u rasponu od alternativog indie-rocka do popa i punk-rocka oduševio je glazbene kritičare, glazbenike i publiku diljem svijeta. Pjesma s albuma ”Your Love Alone Is Not Enought” s Ninom Persson iz švedske pop rock grupe The Cardigans postala je veliki internacionalni hit.

Ove su godine Manic Street Preachers primili specijalnu nagradu uglednog glazbenog časopisa New Musical Express ”God Like Geniuses” koju su prije njih dobili The Clash i New Order.

Mnogi se kritičari slažu da su Manic Street Preachers idealan rock sastav za ljetne festivale: ultimativni hitovi poput ”Ocean Spray”, ”Indian Summer”, ”If you tolerate this” i ”Motorcycle Emptiness” zaokruženi su instrumentalnom virtuoznošću i fascinantnim vokalnim sposobnostima Jamesa Deana Bradfielda.

Ono što je zajedničko legendarnom Bob Dylanu i Manic Street Preachersima osim istinskog rock n roll habitusa su vrhunski nastupi uživo, u što ćemo se imati jedinstvenu priliku uvjeriti se na pozornici Radar festivala u Varaždinu u petak 13. lipnja.

Ulaznice za po povoljnijoj cijeni od 250 kuna mogu se kupiti još samo 5. svibnja. Od 6. svibnja do 12. lipnja ulaznice će se prodavati po cijeni od 290 kuna u sustavu Eventim u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Austriji i Mađarskoj, te u sustavu Ticketline u Hrvatskoj i Srbiji.

Više o ovom velikom događanju saznajte na www.radar.hr.

Objavljeno 05.05.2008.

Vremeplov

Mene iznenađuje da mladi ljudi ne nalaze dovoljno provokacije u ovom vremenu u kome živimo da bi stvorili nešto što je zanimljivo i drugačije. Ima tu i tamo nekih pokušaja ali to ne dobacuje na žalost previše daleko.
Zoran Vulović Vule, intervju za RiRock.com