Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Manu Chao završava novi album

Manu Chao završava svoj novi album nakon šest dugih godina diskografske pauze. Album kojeg rade producenti Mario Caldato (Beastie Boys, Jack Johnson) i Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Mars Volta) će biti izdan u kolovozu mjesecu. Nakon rasprodane turneje u SAD-u prošlog ljeta, Manu Chao će sa svojim novim materijalom nastupiti i ove godine na nekoliko značajnijih festivala.

Predstojeći uradak je prvi Manuov album od ”Radio Bemba Sound System” albuma (2002.) i prvo studijsko izdanje u SAD-u od albuma ”Proxima Estacion: Esperanza”, koji je 2001. godine vladao europskim top listama i bio proglašen jednim od najboljih albuma godine prema Rolling Stoneu.

Manu Chao je u protekloj godini nastupao ispred rasprodanih dvorana i stadiona, uključujući Centralnu i Južnu Ameriku. Tijekom karijere, Chao je ostao vjeran principima koji su usmjereni protiv vladajućih struktura, a na nastupima ”miješa” glazbu i politiku, pogotovo na događajima koji promoviraju anti-globalizacijske napore.

U pauzi između izdavanja albuma, Manu Chao je dobio velike pohvale za svoj rad na promoviranju i gostovanju na albumu ”Dimanche à Bamako” izvođača Amadou & Mariam, koji je prodat u 600.000 primjeraka širom svijeta i bio odabran kao jedan od najboljih albuma 2005. godine prema magazinima Rolling Stone, Mojo, Spin, Blender i mnogih drugih. On je, između ostalih, učestvovao u stvaranju ”Sibérie m’était contée”, akustičnog albuma sa tekstovima na francuskom jeziku.

Objavljeno 09.05.2007.

Vremeplov

Mislim da je situacija sada, koliko se god mi svi volimo žaliti, puno bolja nego onda kada smo mi kretali s bendom. Promijenio bih jedino stav mladih ljudi prema politici, mislim da mladi nisu ni svjesni koliku moć imaju i koliko mogu toga promijeniti ako se pokrenu.
Mile Kekin (Hladno Pivo)