Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mars Festival – Skunk Anansie + Atlas Sound, Father, Orange Strips...

Mars Festival – Skunk Anansie + Atlas Sound, Father, Orange Strips...Mars festival vraća se ove godine u novom i osvježenom izdanju, u petak 28.05. Zamišljen kao veliki jednodnevni tulum na 3 floora i sa gotovo 20-ak izvođača, pokrivat će širok spektar kvalitetne glazbe, od žestokih gitara do modernih plesnih ritmova, nudeći pritom više od 10 sati sjajnog provoda.

Glavna bina smještena je u dvorište Jedinstva, Dvorana Jedinstvo poslužit će kao drugi floor namijenjen isključivo elektronskoj glazbi, dok će Klub Močvara preuzeti ulogu trećeg floora.

Skunk Anansie
Skunk Anansie headlineri su ovogodišnjeg Mars festivala na svom premijernom nastupu u Hrvatskoj koji je dio povratničke turneje, prve nakon 8 godina pauze. Jedan od najutjecajnijih britanskih bandova 90-ih godina prošlog stoljeća okupio se prošle godine uz Greatest Hits izdanje, a ove godine očekuju ih nastupi na najvećim europskim festivalima uključujući PinkPop u Nizozemskoj, Heineken Jammin u Italiji te Southside i Hurricane u Njemačkoj. Band je u karijeri prodao gotovo 6 milijuna albuma i kao najzvučnije ime predvode ovogodišnji Mars s nastupom na glavnoj bini.

Atlas Sound
Atlas Sound je solo projekt Bradforda Coxa iz obožavanih indie heroja Deerhunter, a njegov prošlogodišnji album ”Logos” našao se na godišnjim listama najboljih izdanja gotovo svih relevantnih inozemnih kritičara. Hrvatsku premijeru Atlas Sound imaju na ovogodišnjem Marsu, kao nositelji programa u Klubu Močvara, što predstavlja pravu poslasticu za sve fanove modernih ambijentalnih indie glazbenih strujanja.

Domaće snage, za sada, predstavljaju Father na svom prvom zagrebačkom nastupu s novim materijalom čija se objava očekuje početkom svibnja, GD2D (Good day to die) s također novim izdanjem koje u shopove i na internet slijeće idući mjesec, te sjajni labinjani The Orange Strips.

Nova imena Mars festival objavit će u idućih 10 dana.

Kao i prošle godine, i ove godine Mars festival nastavlja tradiciju glazbenog povezivanja Zagreba i Ljubljane, pa će se tako ljubljansko izdanje Marsa dogoditi dan ranije, u četvrtak 27.05., također sa Skunk Anansie u naslovnoj ulozi.

Limitirani broj ulaznica za zagrebački Mars festival po cijeni od 200 kn u prodaji će se pojaviti u ponedjeljak 08.03., a ta cijena vrijedit će do 22.03., nakon čega će ulaznice iznositi 230 kn. Na dan festivala cijena ulaznice biti će 270 kn.

Pretprodajna mjesta: Dallas shop Zagreb, Dancing Bear shop Zagreb, Dallas shop Rijeka. Ostala pretprodajna mjesta biti će objavljena do kraja ovoga tjedna.

Objavljeno 02.03.2010.

Vremeplov

Glazba je ono čime se želim baviti, posao ono što trebam obaviti, a politika ono što jednostavno moram raditi.
Bob Geldof