Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Massive Attack 10. srpnja nastupaju u Ljubljani

Massive Attack 10. srpnja nastupaju u LjubljaniBritanska skupina Massive Attack, često proglašavana prvacima trip-hopa i revolucionarima pop glazbe, u sklopu svoje srpanjske europske turneje dolaze na ljubljanske Križanke 10. srpnja. Toga dana Robert Del Naja i ostali članovi Massive Attacka koji su u Hrvatskoj nastupali u Zagrebu ljeta 2003. i održali nezaboravan koncert na zagrebačkoj Šalati, koncert početi u 21 sat, a cijena ulaznice stoji 40 eura.

”Weather Underground” ime je novog albuma kojieg pripremaju a na njemu surađuju s Damonom Albarnom. Osim njega na albumu bi trebao sudjelovati Tunde Adebimpe iz TV On The Radio, Hope Sandoval iz Mazzy Star kao i njihovi stalni suradnici-pjevači Horace Andy i Liz Fraser.

Massive Attack trajno su obilježili svijet glazbe s dva ultimativna albuma 90-ih godina - ”Blue Lines” i ”Mezzanine” - oba iznimno utjecajna i značajna za svjetsku pop scenu.

Sljedeći ”100th Window” nije bio toliko oduševljeno privaćen iz prostog razloga što Massive Attack nisu ponudili ništa novo kao tijekom 90-ih, ali bilo bi neopravdano reći da su krenuli padajućom putanjom - radi se o sasvim solidnim materijalima gdje se od gostiju posebno ističe raspoložena Sinead O’Connor. Zanimljivo diskografsko izdanje je svakako i ”Collection” koji je osim singlova ponudio i neke nove pjesme, poput nadahnutog gotičkog gospela ”Live With Me”.

Lider skupine Del Naja znan i kao ”3D” u novom mileniju je ustalio bend na zavidnom kvalitativnom nivou koji se uživo odlično nosi s pozamašnim back katalogom grupe i svako toliko nas iznenadi s ponekim vrhunskim singlom unatoč tome što vjerojatno nikada neće doseći ”magiju” prva tri albuma - što uopće nije loša stvar kada znamo o kome su govori. Ako pitate RiRock.com, odgovor je jednostavan - bili smo u Zagrebu, idemo na Križanke.

Posjetite njihove službene stranice www.massiveattack.co.uk.

Massive Attack - Butterfly Caught

Objavljeno 19.06.2008.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com