Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Massive Attack 10. srpnja nastupaju u Ljubljani

Massive Attack 10. srpnja nastupaju u LjubljaniBritanska skupina Massive Attack, često proglašavana prvacima trip-hopa i revolucionarima pop glazbe, u sklopu svoje srpanjske europske turneje dolaze na ljubljanske Križanke 10. srpnja. Toga dana Robert Del Naja i ostali članovi Massive Attacka koji su u Hrvatskoj nastupali u Zagrebu ljeta 2003. i održali nezaboravan koncert na zagrebačkoj Šalati, koncert početi u 21 sat, a cijena ulaznice stoji 40 eura.

”Weather Underground” ime je novog albuma kojieg pripremaju a na njemu surađuju s Damonom Albarnom. Osim njega na albumu bi trebao sudjelovati Tunde Adebimpe iz TV On The Radio, Hope Sandoval iz Mazzy Star kao i njihovi stalni suradnici-pjevači Horace Andy i Liz Fraser.

Massive Attack trajno su obilježili svijet glazbe s dva ultimativna albuma 90-ih godina - ”Blue Lines” i ”Mezzanine” - oba iznimno utjecajna i značajna za svjetsku pop scenu.

Sljedeći ”100th Window” nije bio toliko oduševljeno privaćen iz prostog razloga što Massive Attack nisu ponudili ništa novo kao tijekom 90-ih, ali bilo bi neopravdano reći da su krenuli padajućom putanjom - radi se o sasvim solidnim materijalima gdje se od gostiju posebno ističe raspoložena Sinead O’Connor. Zanimljivo diskografsko izdanje je svakako i ”Collection” koji je osim singlova ponudio i neke nove pjesme, poput nadahnutog gotičkog gospela ”Live With Me”.

Lider skupine Del Naja znan i kao ”3D” u novom mileniju je ustalio bend na zavidnom kvalitativnom nivou koji se uživo odlično nosi s pozamašnim back katalogom grupe i svako toliko nas iznenadi s ponekim vrhunskim singlom unatoč tome što vjerojatno nikada neće doseći ”magiju” prva tri albuma - što uopće nije loša stvar kada znamo o kome su govori. Ako pitate RiRock.com, odgovor je jednostavan - bili smo u Zagrebu, idemo na Križanke.

Posjetite njihove službene stranice www.massiveattack.co.uk.

Massive Attack - Butterfly Caught

Objavljeno 19.06.2008.

Vremeplov

Lakše je pisati poznate negoli nepoznate pjesme.
Franci Blašković