Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Matej Meštrović - ”Deserts of the World”

Matej Meštrović - ”Deserts of the World”Možemo li glazbom doživjeti čari svjetskih pustinja? Možemo, itekako. Za Mateja Meštrovića pustinja je okosnica oko koje je vješto sagradio više od sata dojmljive instrumentalne glazbe i podario nam autorski album pod nazivom ”Deserts of the World”.

Glazbu, aranžmane i produkciju albuma u izdanju Aquarius Recordsa potpisuje sam Matej Meštrović, kompozitor i pijanist koji je dosad realizirao niz izvanrednih (i nagrađenih) projekata.

Neki od aktualnih Meštrovićevih projekata su klavirski aranžmani za najnoviji album Maksima Mrvice na čijim albumima surađuje od 2005. godine.

Iz tiska je ove godine izašao notni materijal za dva klavira, ”Twenty Fingers”, u izdanju Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb. Dobitnik je ovogodišnjeg Oktavijana na Danima hrvatskog filma za film ”Hercegovina – zemlja svjetlosti” te potpisuje glazbu za Hrvatski paviljon EXPO-a 2010. u Šangaju.

Meštrović je rođen 1969. u Zagrebu u obitelji umjetnika. Nakon završene srednje škole upisuje Muzičku akademiju u Novom Sadu u klasi prof. Arba Valdme. Godine 1988. prelazi na zagrebačku Muzičku akademiju u klasu prof. Pavice Gvozdić te apsolvira 2000. godine.
Prvi veći nastup održava kao šestogodišnjak u Hrvatskom glazbenom zavodu, a u razdoblju od 1982. do 1990. osvaja prve nagrade na bijenalnim natjecanjima učenika i studenata Hrvatske i bivše Jugoslavije. Na Danima hrvatske glazbe sudjeluje kao najmlađi kompozitor (1985.).

Godine 1990. spašava praizvedbu baleta ”Kraljevo” Borisa Papandopula pročitavši i naučivši za tri dana kompletan rukopis ovog opsežnog glazbenog djela. Potom godinu dana radi kao u Hrvatskom narodnom kazalištu kao korepetitor ansambla HNK. Na 16. Muzičkom biennaleu Zagreb nastupa s američkom new age harfisticom Georgiom Kelly da bi ovim nastupom new age bio uvršten u službeni program Biennalea.

Na 17. Muzičkom biennaleu nastupa s grupom muzičara pod nazivom In Ripples koji je bio i jedini rasprodani koncert tog Biennalea. U Amsterdamu dvije godine sklada operu ”Gypsy Girl” za talijanskog dirigenta i producenta Giuseppea Raffu.

Godine 1998. sklada glazbu za film pune kružne projekcije od 360 stupnjeva ”Jedan dan na hrvatskoj obali”, redatelja Vinka Brešana, koji je prikazan na svjetskoj izložbi EXPO u Lisabonu. Za izvanrednu realizaciju Hrvatskog paviljona i spomenute izložbe dobitnik je Nagrade Grada Zagreba.

Glazbu je skladao i za film redatelja Tomislava Rukavine ”Dreamscape”, prikazanog na EXPO-u u Hannoveru 2000. godine. Potom, skladao je i glazbu za serijal ”Pustinje svijeta”, redatelja Stipe Božića, koji je ove godine prikazan na HTV-u. Autor je i nekoliko nagrađivanih turističkih filmova.

Objavljeno 24.08.2010.

Vremeplov

Što sam stariji, to sam manji. Vidim druge dijelove svijeta koje prije nisam vidio. Druge poglede. Vidim više svijet izvan sebe…
Neil Young