Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

McCabe, Jones i Rossi osnovali bend The Black Ships

McCabe, Jones i Rossi osnovali bend The Black ShipsDečki iz skupine The Verve, Nick McCabe i Simon Jones zajedno s violinistom Davide Rossijem iz Goldfrappa osnovali su novi bend imena The Black Ships.

Uz njih u skupini The Black Ships je i bubnjar Mig Schillace. Svoju prvu pjesmu ”Black Ships On Auto” već su stavili na Myspace.com/theblackshipsofficial.

Na službenim stranicama benda ispričali su kako je Rossi sreo McCabea i Jonesa tijekom svirke grupe The Verve 2008. godine kada su se na glazbenu scenu vratili albumom ”Forth”:

”Nakon što je skupina The Verve u kolovozu 2008. godine završila s turnejom, odlučili smo da se nakon našeg susreta mora izroditi nešto novo. To novo poprimilo je svoj oblik u studenom u Copenhagenu, gdje se bend sastao kako bi po prvi put svirao i potom odmah snimio novi matrerijal.

Tada je Nick sa sobom doveo dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Mig Schillacea kako bi upotpunio ritmičku sekciju,a time i jezgru benda.

Od tada su dečki radili i još uvijek rade na novom materijalu. To je polagan proces koji zahtjeva puno pažnje i vremena no glazbeni fanovi mogu očekivati ”grebenjanje” vrlo skoro.!”

Objavljeno 08.08.2009.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)