Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

McCartney želi objaviti dosad nepoznatu pjesmu Beatlesa

McCartney želi objaviti dosad nepoznatu pjesmu BeatlesaZagonetna, dosad nepoznata eksperimentalna snimka Beatlesa ”Carnival of Light” mogla bi napokon ugledati svjetlo dana, rekao je Paul McCartney u razgovoru čiji su dijelovi objavljeni u ponedjeljak.

Taj eksperimentalni komad u trajanju od 14 minuta koji je stekao gotovo legendarni status među obožavateljima britanske skupine, snimljen je 1967. za festival elektronske glazbe, između dvaju snimanja pjesme ”Penny Lane”.

No ostala trojica Beatlesa su se tada usprotivila objavi ”Karnevala svjetla” koji su ocijenili odveć avangardnim i potpuno različitim u odnosu na druge melodije skupine.

Sir Paul je u razgovoru za BBC Radio 4 koji će se u cijelosti objaviti u četvrtak, rastumačio smisao te pjesme koje je bio pokretač.

Snimka je nastala po uzoru na avangardne skladatelje poput Johna Cagea i Karlheinza Stockhausena, kako navodi McCartney. U njoj se čuju zvuci crkvenih orgulja, distorzija na gitari, žuborenja vode i rijeèi koje izgovaraju McCartney i John Lennon, primjerice ”Barcelona” i ”kako si?”.

McCartney i danas posjeduje tu audiovrpcu. ”Došlo je vrijeme da je sačuvamo za buduće naraštaje”, rekao je.

Objavljeno 19.11.2008.

Vremeplov

Od nastupa na matricu bježimo ko vrag od tamjana, ne samo zbog sterilnosti takve izvedbe, nego zato jer se svaki naš put kombijem s dečkima pretvori u višesatni koncert mješovitog zbora koji višeglasno reve, a ponekad i pjeva sve od Miše pa do Arcade Firea.
Ivona Maračić (E.N.I.)