Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Metallica o ulasku u Rock and Roll Hall of Fame

Metallica o ulasku u Rock and Roll Hall of FameMetallica je na objavama primljenih u Rock and Roll Hall of Fame bila bombardirana upitima hoće li 4. travnja upasti u tu rock instituciju rame uz rame s Run-DMC-om, Jeff Beckom, Bobby Womackom i Little Anthonyjem te s Imperialsima.

„Zasad u Metallici sve štima“,rekao je James Hetfield. Kada su ga upitali tko bi trebao ustoličiti metal legende Hetfield je odgovorio ”Mislim da se o tome stalno raspravlja među ljudima koji nas doista znaju i kojima je stalo i koji nas doista poštuju kao bend. Ne bismo htjeli da nas uvede neki popularan lik samo zato da bi privukao tv gledatelje.”

Hetfield je iskreno progovorio i o možebitnom ujedinjenju s basistom Jasonom Newstedom, koji je bio član benda od 1986. do 2001. ”Nesumnjivo, poziv je bio upućen, želimo da s nama slave svi koji su bili dio nas, a Jason je bio veliki dio. Ne bismo voljeli da dođe do drame kao što je to, na žalost, bilo s Blondie ili [Sex] Pistolsima ili Van Halenom. To je smiješno. Ovo je samo još jedan trenutak slave našeg benda i trebamo ga proslaviti. Zaboravimo sve loše.”

Na pitanje kako bi se u ovom trenutku osjećao basist Cliff Burton, koji je poginuo u prometnoj nesreći na turneji 1986., Hetfield je odgovorio:”Želim vjerovati da bi se Cliff radovao ovome.”

O primanju Jeff Becka u Rock and Roll Hall of Fame Kirk Hammet je rekao: “Jeff Beck je jedan od mojih idola tj. od trenutka kad sam prvi put uzeo gitaru u ruke. Radujem se da ću jednom s njime zasvirati gitaru.”

Svi su članovi Metallice upitani koji bi bend još voljeli vidjeti u Rock and Roll Hall of Fame, na što su odgovorili da su im favoriti Motorhead (Hetfield), Deep Purple (Ulrich), Rush (Hammett) i UFO (bassist Robert Trujillo.)

Objavljeno 01.02.2009.

Vremeplov

Mislim, tko više danas može imati punk bend kad malo prdneš na ulicu i svi ti klimaju? Frustrira to. Bolje se pjesme rade kad te vlasti ne slušaju.
Nora Turato (Klaus), intervju za RiRock.com