Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mildreds – ’’Život u ušima’’

Mildreds – ’’Život u ušima’’Novi album Mildredsa pod nazivom „Život u ušima“ sastoji se od jedanaest autorskih pjesama i jedne obrade. Većinu tekstova napisao je ili adaptirao Kruno Levačić .

Riječi kompozicije ’’Sve se vrti’’ napisao je Luka Bulić, a kompozicije su skladali Uroš Rakovec, Astrid Kuljanić, Žiga Golob i Kruno Levačić. Album je producirao Blaž Celarec te ga u suradnji s Boštjanom Podlesnikom snimio u studijima Attic i Melopoja. Za mix je zaslužan Milan Cimfe iz Sono Records Studio u Pragu (čiju opširnu listu klijenata čine i David Bowie, Mike Stern, Julian Lennon, Living Colour i mnogi drugi).

Fotografije za album djelo su slovenskog fotografa Urbana Goloba, a dizajn covera ponovno je izradila riječka dizajnerica Veronika Uravić. Gost albuma je Blaž Pucihar koji je svojim klavirom obogatio pjesme ’’Novi san’’, ’’Noć’’ i ’’Muzika’’.

U odnosu na njihov prvi album „Brisači prašine“, koji su sačinjavale isključivo obrade starih hrvatskih pjesama (’’Čokolada’’, ’’Volim te budalo mala’’, ’’Ulica jorgovana’’...), svojim drugim albumom Mildreds pred svoju publiku izlaze vlastitim autorskim pjesmama, kojima će obogatiti svoj repertoar za ljubitelje ugodnog zvuka. Sada je vidljivo usmjerenje njihova zvuka prema tišoj i romantičnoj glazbi, prožetoj optimizmom i entuzijazmom.

Prozračna glazba i nježan vokal u savršenoj su ravnoteži i korak po korak vode slušatelja u svijet Mildredsa, veseo ali realan, izražajan i istovremeno enigmatičan, jedinstven i neponovljiv kao i njihov zvuk.

Objavljeno 28.04.2009.

Vremeplov

Čitav život su mi drugi govorili što da radim. Sada ja govorim njima…
John Lee Hooker