Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Možda stvarno”, novi album Stampeda

Odnedavno ponovo aktivna grupa Stampedo donosi, figurativno rečeno, prvi ovogodišnji snijeg u Hrvatsku. Stampedov ’’Snijeg’’ je topao i nježan i možete ga, za razliku od pravog, dobiti kad god poželite. Najavni singl novog, četvrtog po redu, albuma grupe Stampedo pod nazivom ’’Možda stvarno’’, možete poslušati već ovih dana, a također ga i vidjeti, jer su Stampedovci bili budnog oka i ulovili su onaj jedan dan pravog snijega i pospremili ga samo za vas na svoj najnoviji video uradak koji ste od ove srijede mogli premijerno vidjeti u emisiji ”Dobro jutro Hrvatska”, a također i na ostalim televizijama. U spotu se, kao lik iz predstave ’’Božićna haljina’’ pojavljuje i, nekadašnja riječanka, glumica Nina Violić.

Album ’’Možda stvarno’’ će, u nakladi Aquarius Recordsa, svjetlo dana ugledati u veljači iduće godine, a do tada uživajte u ’’Snijegu’’ koji su pripremili, tekstualno i glazbeno Ivanka Mazurkijević, a aranžmanski Dalibor Dale Zovko. Sadašnji, uvježbani do žulja, članovi grupe Stampedo su: Ivanka Mazurkijević - glas, Stanko Kovačić - bas gitara, glas, Nikola Crnković - bubnjevi, Dalibor Zovko - gitara i glas i Romana Mlinarić kao bas i glas.
Bend je osnovan 1995. godine, u Rupi Filozofskog fakulteta, pod vodstvom Javora Jelića, autora svih skladbi i tekstova. Kroz bend je prošlo tridesetak glazbenika i bezbroj gostiju. 1996. su za etiketu Tutico izdali promo singl ’Stampedo’, a jednu od četiri obrade miksali su Edy i Dus. Istoimeni spot režirala je Jasna Zastavniković i dobila nakradu Oktavijan na Danima Hrvatskog filma. Godine 1998. objavili su album ’Cirkus Stampedo u predstavi Tandara Mandara’, 1999. osvojili Crnog mačića i nominaciju za alternativni album godine Porin. Godine 2000. izlazi album ’Romantično ljetovanje za dvije (2) osobe’. Ondo Records, izdavačka kuća iz Japana, 2001. kupuje prvi album i izdaje ga u 50.000 tisuća primjeraka, a 2002. objavili su album ’Pau Pau’, također za Croatia Records.

Ekipa Stampeda o sebi priča ovako: ’’Kažu da smo izraženo veseli, bogatog zvuka, napajamo se mambom, swingom, tangom, ska, afro popom, dalmatinskim, makedonskim i dugim melosima. Želja nam je uvijek bila samo jedna... da se skupa veselimo. Do sad nam je to uspjevalo, u nadi da ćemo i dalje, sve dalje tako’’.

Objavljeno 14.12.2007.

Vremeplov

Znam što sam učinio za glazbu ali ne zovite me legendom. Zovite me - Miles Davis.
Miles Davis