Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Možda stvarno”, novi album Stampeda

Odnedavno ponovo aktivna grupa Stampedo donosi, figurativno rečeno, prvi ovogodišnji snijeg u Hrvatsku. Stampedov ’’Snijeg’’ je topao i nježan i možete ga, za razliku od pravog, dobiti kad god poželite. Najavni singl novog, četvrtog po redu, albuma grupe Stampedo pod nazivom ’’Možda stvarno’’, možete poslušati već ovih dana, a također ga i vidjeti, jer su Stampedovci bili budnog oka i ulovili su onaj jedan dan pravog snijega i pospremili ga samo za vas na svoj najnoviji video uradak koji ste od ove srijede mogli premijerno vidjeti u emisiji ”Dobro jutro Hrvatska”, a također i na ostalim televizijama. U spotu se, kao lik iz predstave ’’Božićna haljina’’ pojavljuje i, nekadašnja riječanka, glumica Nina Violić.

Album ’’Možda stvarno’’ će, u nakladi Aquarius Recordsa, svjetlo dana ugledati u veljači iduće godine, a do tada uživajte u ’’Snijegu’’ koji su pripremili, tekstualno i glazbeno Ivanka Mazurkijević, a aranžmanski Dalibor Dale Zovko. Sadašnji, uvježbani do žulja, članovi grupe Stampedo su: Ivanka Mazurkijević - glas, Stanko Kovačić - bas gitara, glas, Nikola Crnković - bubnjevi, Dalibor Zovko - gitara i glas i Romana Mlinarić kao bas i glas.
Bend je osnovan 1995. godine, u Rupi Filozofskog fakulteta, pod vodstvom Javora Jelića, autora svih skladbi i tekstova. Kroz bend je prošlo tridesetak glazbenika i bezbroj gostiju. 1996. su za etiketu Tutico izdali promo singl ’Stampedo’, a jednu od četiri obrade miksali su Edy i Dus. Istoimeni spot režirala je Jasna Zastavniković i dobila nakradu Oktavijan na Danima Hrvatskog filma. Godine 1998. objavili su album ’Cirkus Stampedo u predstavi Tandara Mandara’, 1999. osvojili Crnog mačića i nominaciju za alternativni album godine Porin. Godine 2000. izlazi album ’Romantično ljetovanje za dvije (2) osobe’. Ondo Records, izdavačka kuća iz Japana, 2001. kupuje prvi album i izdaje ga u 50.000 tisuća primjeraka, a 2002. objavili su album ’Pau Pau’, također za Croatia Records.

Ekipa Stampeda o sebi priča ovako: ’’Kažu da smo izraženo veseli, bogatog zvuka, napajamo se mambom, swingom, tangom, ska, afro popom, dalmatinskim, makedonskim i dugim melosima. Želja nam je uvijek bila samo jedna... da se skupa veselimo. Do sad nam je to uspjevalo, u nadi da ćemo i dalje, sve dalje tako’’.

Objavljeno 14.12.2007.

Vremeplov

Da li sam bio kod psihijatra? Ne, mada sam siguran da me smatraju zanimljivim slučajem. Kad god ih slučajno sretnem postavljaju mi mnoga pitanja.

Neil Young