Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

MTV premijera: Dubioza Kolektiv!

MTV premijera: Dubioza Kolektiv!Od ponedeljka, 27.09.2010. u 20:00, pa sljedećih sedam dana, na regionalnom MTV-ju pogledajte novi spot za pjesmu Valter bosansko-hercegovačkog sastava Dubioza Kolektiv.

Singl Valter nalazi se na Dubiozinom albumu “5 do 12”. U spotu se, osim članova benda pojavljuje i doajen bosansko-hercegovačkog glumišta, Vlado Jokanović, koji tumači lik Valtera - ostarjelog i posrnulog super-heroja kojeg je pregazilo vrijeme.

Član benda Brano Jakubović kaže: ”Ne mislim da je spot tužan, potpuno je realan. Jedini cilj bio nam je da pokažemo da neće doći novi vođa, izbavitelj, Mesija, drug Tito... Valter je oronuli penzioner koji zadnjih mjeseci nije dobio penziju. Ako hoćete pomoći Valteru, a i sebi, izađite 3. listopada i glasajte. To je jedini način da promijenite stanje u ovoj zemlji.”

Dubioza Kolektiv su objavili 4 studijska albuma. Prvi album koji nosi jednostavan naziv Dubioza Kolektiv izašao je u travnju 2004. godine, nakon čega sastav radi dvogodišnju pauzu u izdavaštvu, sve do lipnja 2006. kada objavljuju album Dubnamite. Treći studijski album Firma Ilegal na tržištu se pojavljuje u ožujku 2008. godine i predstavlja prvo izdanje Dubioza Kolektiva na bosanskom jeziku.

Album 5 do 12, objavljen 2010. godine, četvrti je studijski album Dubioza Kolektiva i predstavlja logičan nastavak Firme Ilegal. Na albumu se kao gosti pojavljuju frontmen Plavog orkestra Saša Lošić-Loša i makedonski bend Superhiks.

Objavljeno 27.09.2010.

Vremeplov

Okružena sam siromašnim i bijednim ljudima koji su žrtve, moji prijatelji ne mogu platiti režije, imaju stare aute, muče ih krediti a nemaju stalan posao, moja djeca rade za strance za bijednu lovu, muž mi duguje brdo love za doprinose… Dakle, osjećam i krik i bijes, i jedino što mi čini dobro je što imam šansu da to kažem kroz knjige...
Vedrana Rudan, riječka književnica i novinarka