Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Najskuplji metal album snimljen u Hrvatskoj

Najskuplji metal album snimljen u HrvatskojDallas Records i Rising Dream, perspektivna metal grupa iz Zadra, potpisali su ekskluzivni ugovor neposredno pred izdavanje njihovog debi albuma „Failed Apocalypse“, koji će pod Dallasovim okriljem na tržište izaći 1. srpnja.

Sukladno troškovima snimanja, produkcije, multimedije i likovne opreme, ovaj album je najskuplji metal album ikada snimljen u Hrvatskoj.

Pošto će ga Dallas izdati kao CD s multimedijalnim dodatkom, bogatom knjižicom, te dodatnim kartonskim ovitkom, svjedočimo rijetkoj pojavi da debi albumu neke grupe bilo koji izdavač pridaje toliku pozornost. Već u samom startu, ovaj album je vrijedan pažnje statističara i audiofila, jer nevjerojatno zvuči, ali Rising Dream je prva rock grupa urbanog karaktera u povijesti zadarske scene koja je ikada potpisala diskografski ugovor.

No, za to postoje čvrsti temelji. Rising Dream su svoju karijeru prvenstveno gradili na inozemnom tržištu, nastupajući na ogromnim open air festivalima, te sa ponajvećim izvođačima žanra glazbe koju izvode. Tako su u četverogodišnjoj karijeri više puta suportirali ili svirali na istoj pozornici sa metal gigantima Helloween, Deep Purple, Motorhead, Uriah Heep, Stratovarius, Amon Amarth, Children of Bodom i Sepultura.

Ljeto 2008 donosi im nove festivale i koncerte u sklopu njihove ’Failed Tour 2008’, a središnji događaj svakako će biti stadionski spektakl, gdje će pred mnoštvom ljudi biti specijalni gosti grupi Iron Maiden na koncertu u Splitu na Poljudu.

Rising Dream je grupa koja je svoje djelovanje prvenstveno usmjerila na inozemno tržište, što potvrđuju njihovi izvrsni koncerti u europskim državama, te Melissa Ferlaak, pjevačica svjetski popularne metal grupe ’Visions Of Atlantis’, koja im gostuje na albumu u pjesmi ’Dreams Come True’.

Album će otvoriti eksplozivna pjesma ’Heretic Prophecy’, za koju je grupa snimila videospot sa svjetski poznatim australskim redateljem metal spotova hrvatskog podrijetla, Steveom Ravićem. Live verziju videospota moći ćete vidjeti samo na CD-u u sklopu multimedije, dok će art verzija spota biti zastupljena na TV ekranima i na internetu.

Objavljeno 17.06.2008.

Vremeplov

Prohujalo deset godina i ništa. Prohujat će i još deset. Šta je bilo između i što će biti, nemam pojma...
Stanko Bažanić, intervju za RiRock.com