Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Napokon dostupni zbirni radovi supergrupe Traveling Wilburys

Ako se u jednoj grupi udruže Bob Dylan, George Harrison (The Beatles), Roy Orbison, Tom Petty i Jeff Lynn (Electric Light Orchestra) rezultat je supergrupa – The Traveling Wilburys. Njihove su pjesme ponovno okupljene i objavljene na dvostrukoj kompilaciji ˝Traveling Wilburys˝, a diskovima je priključen i DVD.

Bend je pokrenut kao neobavezan projekt nakon dugogodišnjeg međusobnog poznanstva. Izmjenjujući se na vokalima i zajedno pišući pjesme, njih petorica objavili su tek dva izdanja, ˝Traveling Wilburys, Vol. 1˝ 1988. i ˝Traveling Wilburys, Vol. 3˝ 1990. koja se posljednjih desetak godina nisu mogla naći u slobodnoj prodaji. Zahvaljujući singlovima ˝Handle With Care˝ i ˝End of the Line˝ prvi album dogurao je do trećeg mjesta tada prodanih izdanja. Nedugo nakon objave ˝Traveling Wilburys, Vol. 1˝ od srčanog udara preminuo je Roy Orbison. Dvije godine kasnije preostala četvorka objavila je drugi i posljednji album kojeg je iz neobjašnjivih razloga naslovila ˝Traveling Wilburys, Vol 3.˝ Iako nikada nije ponovio uspjeh prvog albuma, ˝Vol. 3˝ rasprodan je u milijunskoj nakladi.

Tijekom 90-ih mnogo se govorkalo da su Traveling Wilburys ponovno okupljeni i da je u tijeku rad na trećoj ploči. Do njene realizacije nikada nije došlo. Kao što smo već spomenuli oba albuma nisu se mogla naći u prodaji zadnjih deset godina i to zato jer se George Harrison protivio njihovim reizdanjima. Ovo ljeto ipak donosi tek objavljeno specijalno izdanje koje objedinjuje oba albuma, uključujući i nekoliko bonus pjesama među kojima se našla i evergreen ˝Runaway˝ Del Shannona u izvedbi Roya Orbisona. Dva su diska popraćena DVD-om na koji su uključeni video spotovi i dokumentarac. Cijelu kompilaciju, ponovno kao singl nosi ˝Handle With Care˝.

Objavljeno 06.07.2007.

Vremeplov

Izdavanje singlova na stari način za promociju albuma zvuči nam jako zastarjelo zbog svih novih tehnologija koje nas svakodnevno okružuju.
Dominik Howard (Muse)