Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Napokon smo dočekali novi album Babyshamblesa

Niti jedan bend u posljednje vrijeme nije izazvao tako oprečne reakcije kao Babyshambles. Trenutak istine za sve obožavatelje, ali i za one koji su sumnjali, napokon je stigao – drugi album ’’Shotter’s Nation’’ prikazao je Babyshambles u njihovom najboljem izdanju. ’’Ne želim reći ništa protiv svojih prijašnjih albuma’’, rekao je Peter Doherty dodajući, ’’ali ovo je zaista odlična ploča. Ponosan sam... Sve je vrlo prirodno: snimili smo album, pa hajdemo ga slušati i uživati.’’

Ipak, Peter je skroman. Surađujući s producentom Stephenom Streetom (Blur, The Smits), Peter Doherty i Babyshambles dokazali su da oduvijek imaju potencijala za ovakav album. Snimljene u samo nekoliko tjedana u Olympic studiju u Londonu, pjesme prikazuju širinu koju je bend oduvijek nagovještao, ali ju nikako nije mogao ’’uhvatiti’’ na snimkama. Od zvuka sa Doors grooveom iz 60-tih na ’’Crumb Begging Baghead’’ do kristalno jasnog jazzerskog bubnja u pjesmi ’’There She Goes’’, ovaj je band nakon mnogobrojnih padova otresao prašinu sa sebe i producirao do sada najbolje i najspontanije Dohertyjeve melodije. Prepuni lirske pronicljivosti i harmonije, pokazali su svima da ih se ne treba olako shvaćati. ’’Stephen je odlično zaokružio album. Zvuk je čist, ali sama srž je sirova’’, rekao je Adam Ficek.

Kroz album se očituje široki spektar različitih utjecaja – od Kinksa, Stone Rosesa, Soul 2 Soul, Indie bendova 80-tih, Madness, Blondie, Motown zvuka... ’’Shotter’s Nation’’ lirički otkriva mnoga lica Dohertyjeva karaktera - pripovjedač, ulični pjesnik, beznadni romantičar i kroničar britanskog načina života. Od savršeno uhvaćenog feelinga svitanja nakon noći provedene na pločniku, do prekapanja autodestruktivnog 20-godišnjeg braka u ”Baddie’s Boogie”, ovo je album rijetko viđene emotivne širine.

Autor svih pjesama je Peter Doherty, uz suradnju članova benda, Mikea i Adama. Peter Doherty oformio je Babyshambles još 2003., a konačni line-up sastavljen je u ljeto 2004 nakon raspada Libertinesa. Zaboravite opsjednutost slavnima - ovdje se radi isključivo o glazbi. Ovo je album kojeg su Doherty i Babyshambles odavno obećali snimiti.


Objavljeno 16.10.2007.

Vremeplov

Rock ’n’ roll je fizička, opipljiva stvar. Kada savladaš skale i progresije možeš ga oblikovati na svoj način.
Brian Setzer (Stray Cats)