Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ne propustite Air u Zagrebu, petak 20.7.

Nakon sjajnog trećeg albuma ’’Talkie Walkie’’ koji je prodan u gotovo milijun primjeraka, Air su ove godine objavili novi album imena ’’Pocket Symphony’’ koji je odmah nakon izlaska naišao na sjajne reakcije fanova i kritike. Na promotivnoj turneji ovaj fenomenalni pop duo konačno dolazi i u naše krajeve, na zagrebačku Šalatu u petak 20.07. Ulaz na Šalatu biti će otvoren od 20.00, a nastup francuske elektro pop senzacije očekuje se od 21.00 h.

Ulaznice po cijeni od 220 kuna (31 EUR van Hrvatske) nalaze se u pretprodaji u svim boljim CD shopovima u Zagrebu (Dallas, Aquarius, Dancing bear, Integral itd.), Ljubljana - hard rock shop i u sistemu Eventim.hr u ostatku Hrvatske kao i Sloveniji, Srbiji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.

Dokazavši se kao istinski genijalci Air su na posljednjem albumu još jednom postigli tu rijetku supernovu artističke vizije koja se usuđuje izmiriti opipljivo okruženje s nepretencioznom jednostavnošću. Stvaraju alternativu sada, okolinu koja moli za bijeg od stvarnosti, a ne osporava čovječnost. Pritom veliku ulogu i dalje igraju uobičajeni instrumenti, no Air su oblikovali nekoliko zapisa dodavanjem dalekoistočnih instrumenata koje je Godin naučio svirati kod majstora iz Okinawe – jedan instrument imena Koto (japanska harfa) i drugi, Shamisen, vrlo popularno japansko glazbalo s tri žice koje liči bendžu. Radeći na albumu kao glazbenom rikošeu, ti nezemaljski zvuci izvanzemaljske prirode dodaju novi motiv Airovoj akustičnoj arhitekturi.

Objavljeno 16.07.2007.

Vremeplov

O Milesu Davisu se ne bi smijelo kazati išta loše jer je učinio nevjerovatne stvari i njegov doprinos modernoj muzici je ogroman.
John Mclaughlin