Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ne propustite Air u Zagrebu, petak 20.7.

Nakon sjajnog trećeg albuma ’’Talkie Walkie’’ koji je prodan u gotovo milijun primjeraka, Air su ove godine objavili novi album imena ’’Pocket Symphony’’ koji je odmah nakon izlaska naišao na sjajne reakcije fanova i kritike. Na promotivnoj turneji ovaj fenomenalni pop duo konačno dolazi i u naše krajeve, na zagrebačku Šalatu u petak 20.07. Ulaz na Šalatu biti će otvoren od 20.00, a nastup francuske elektro pop senzacije očekuje se od 21.00 h.

Ulaznice po cijeni od 220 kuna (31 EUR van Hrvatske) nalaze se u pretprodaji u svim boljim CD shopovima u Zagrebu (Dallas, Aquarius, Dancing bear, Integral itd.), Ljubljana - hard rock shop i u sistemu Eventim.hr u ostatku Hrvatske kao i Sloveniji, Srbiji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.

Dokazavši se kao istinski genijalci Air su na posljednjem albumu još jednom postigli tu rijetku supernovu artističke vizije koja se usuđuje izmiriti opipljivo okruženje s nepretencioznom jednostavnošću. Stvaraju alternativu sada, okolinu koja moli za bijeg od stvarnosti, a ne osporava čovječnost. Pritom veliku ulogu i dalje igraju uobičajeni instrumenti, no Air su oblikovali nekoliko zapisa dodavanjem dalekoistočnih instrumenata koje je Godin naučio svirati kod majstora iz Okinawe – jedan instrument imena Koto (japanska harfa) i drugi, Shamisen, vrlo popularno japansko glazbalo s tri žice koje liči bendžu. Radeći na albumu kao glazbenom rikošeu, ti nezemaljski zvuci izvanzemaljske prirode dodaju novi motiv Airovoj akustičnoj arhitekturi.

Objavljeno 16.07.2007.

Vremeplov

Zapravo sam totalni frik za čitanje, za glazbu i za filmove. Imam veliku kolekciju filmova zato što nemam televiziju već godinama. Ne želim gledati televiziju i čitati neke novine. Jako sam postala izbirljiva i stroga u odabiru. To je neki moj vlastiti ”pokret otpora”.
Nikolina Deranja, novinarka i voditeljica (Radio Rijeka)