Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

N.E.R.D. na otvaranju Exit festivala

Američka pop zvijezda Pharrell Williams, zajedno s grupom N.E.R.D., nastupit će na glavnoj pozornici ovogodišnjeg Exit festivala u četvrtak, 10. srpnja. Istu večer će nastupiti i kalifornijski punk-rock i soul sastav The Bellrays. N.E.R.D. (No One Ever Really Dies) je alternativni rock i hip-hop trio koji čine Pharrell Williams, Chad Hugo i Shay Haley. Poznati kao vrhunski producentski duet, Pharell i Chad su se upoznali još u osnovnoj školi, a bend The Neptunes su osnovali u srednjoj školi 1990. godine zajedno s Haleyem i Mike Etheridgeom. Ubrzo, njihov talent otkriva Teddy Riley, kultni producent na hip-hop i r’n’b sceni i lider grupe Blackstreet čiji su prvi album 1994. godine producirali upravo Pharrell i Chad pod imenom The Neptunes.

Nakon uspjeha ovog albuma, duo radi produkciju za imena kao što su Noreaga, Kelis, Ol’ Dirty Bastard, Jay Z, P. Diddy, Busta Rhymes, Usher, Justin Timberlake i Snoop Dogg. Na prvo mesto Billboard liste singlova dolaze 2001. godine sa „I’m A Slave 4 U”, singlom produciranim za Britney Spears, a slijedeće godine ponavljaju uspjeh sa „Hot In Herre”, Nellyjevim singlom. 2004. godine osvajaju dvije „Grammy” nagrade kao najbolji producenti godine, te za rad na albumu „Justified” Justina Timberlakea.

Trio N.E.R.D. osnivaju 2001. godine kada izdaju album „In Search Of...” kojeg prate uspješni singlovi „Lapdance” i „Rock Star”. Drugi album „Fly or Die” izdaju 2003. godine i dolaze na visoke pozicije svjetskih top lista, a singl „She Wants To Move” postaje jedan od zaštitnih znakova modernog pop zvuka. Pharrell je izdao solo album „In My Mind” 2006. godine, na kojem gostuju Gwen Stefani, Snoop Dogg, Kanye West i Jay Z. Na posljednjem albumu benda The Hives, Pharrell je producirao dvije pjesme, „T.H.E.H.I.V.E.S” i „Well All Right!”.

Povratak novom materijalu grupe N.E.R.D. rezultirao je novim, trećim po redu albumom „Seeing Sounds” čiji je izlazak najavljen za 10. lipanj ove godine. Albumu će prethodit singl „Everybody Nose”. Pored brojnih hitova grupe N.E.R.D i Pharella Williamsa, producentski duo The Neptunes se smatraju jednim od tvoraca suvremenog pop i hip-hop zvuka uz Timbalanda i Dr. Drea. Objašnjavajući istovremeno postojanje dva imena pod kojima rade, Pharrell je jednom prilikom izjavio: „The Neptunes je to što jesmo, a N.E.R.D. je ono što radimo. To je naš život”.

Objavljeno 20.05.2008.

Vremeplov

CD-i... Potpuno korporativni proizvod. izgledaju prejeftino i bez duše, ne mirišu na ništa.
Evan Dando (Lemonheads)