Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nirvana & Alice In Chains Tribute

Nirvana & Alice In Chains TributeDatum 05.04. je crnim slovima zapisan u povijesti rock glazbe. Na taj dan, prije 16 godina život si je oduzeo Kurt Cobain, jedan od najutjecajnijih glazbenika 90ih godina prošlog stoljeća koji je sa svojim bandom Nirvana žario i palio širom svijeta i prodavao milijune ploča.

Nikada nećemo saznati razlog, ali izgleda da je baš taj nenadani i veliki uspjeh natjerao 27-godišnjeg Kurta na samoubojstvo. Na isti dan prije 8 godina još jedan od predvodnika Seattle grunge scene podlegao je dugogodišnjoj ovisnosti o drogama – Layne Staley, pjevač grupe Alice in Chains. Tako je scena ostala bez dva sjajna autora – glazbenika – pjevača koji su prerano napustili ovaj svijet, jer tko zna koliko bi nam još sjajnih pjesama mogli isporučiti.

Kao i svake godine u travnju se sjećamo ta dva velika i rano preminula rock velikana. Obilježit ćemo ta dva tužna datuma jednim velikim grunge partyem uz dva tribute benda i video projekcije na velikom platnu. Prošlo je čak 16 godina od prerane smrti legendarnog frontmana Nirvane – Kurt Cobaina i 8 godina od smrti pjevača benda Alice in Chains – kontraverznog Layne Staleya i tim povodom u Močvari će zasvirati bendovi Altera i Pulfer (za ovu priliku nazvani Elvis in Chains) i izvoditi pjesme Nirvane i Alice in Chains, a D.J. Danchee će ”voditi” sve prisutne kroz grunge hitove.

Mnogi novi klinci i danas odrastaju uz pjesme Nirvane i Alice in Chains, a činjenica da su i članovi bendova Altera i Pulfer bili također klinci kada su Kurt i Layne postizali svoje najveće uspjehe govori u prilog tome, jer oni danas pronose njihovo naslijeđe svirajući njihov sjajni repertoar.

Grupa Altera u kojoj sviraju mama i kćer zajedno su prije dvije godine odsvirali svoju prvu europsku turneju i dočekali izlazak dugoočekivanog prvog albuma „Alternations“. Provjerite kako oni izvode „Smells like teen spirit“, „About a girl“, „Come as you are“, „On a plain“, „Lithium“, „Heart shaped box“, „All apologies“, „Pennyroyal tea“, „Rape me“ i mnoge druge.

Grupa Pulfer već dugi niz godina njeguje grunge zvuk, a ovog petka će nam zasvirati velike hitove Alice in Chains – „We die young“, „Angry chair“, „Man in the box“, „Them bones“, Down in the hole“, „Rooster“ i mnoge druge.

Za sve ljubitelje grunge zvuka i za sve štovatelje pokojnog Kurta i Laynea petak 16.04. u Močvari je pravo mjesto na kojem treba biti.

Ožujsko glazbena točionica i Močvara pozivaju na Guitar Hero nagradnu igru! Zasviraj i osvoji karte za Metallicu.

Početak u 21:00.

Upad: 35 kn

Objavljeno 16.04.2010.

Vremeplov

Opraštanje je igla koja zna kako popraviti.
Jewel