Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nirvana & Alice In Chains Tribute

Nirvana & Alice In Chains TributeDatum 05.04. je crnim slovima zapisan u povijesti rock glazbe. Na taj dan, prije 16 godina život si je oduzeo Kurt Cobain, jedan od najutjecajnijih glazbenika 90ih godina prošlog stoljeća koji je sa svojim bandom Nirvana žario i palio širom svijeta i prodavao milijune ploča.

Nikada nećemo saznati razlog, ali izgleda da je baš taj nenadani i veliki uspjeh natjerao 27-godišnjeg Kurta na samoubojstvo. Na isti dan prije 8 godina još jedan od predvodnika Seattle grunge scene podlegao je dugogodišnjoj ovisnosti o drogama – Layne Staley, pjevač grupe Alice in Chains. Tako je scena ostala bez dva sjajna autora – glazbenika – pjevača koji su prerano napustili ovaj svijet, jer tko zna koliko bi nam još sjajnih pjesama mogli isporučiti.

Kao i svake godine u travnju se sjećamo ta dva velika i rano preminula rock velikana. Obilježit ćemo ta dva tužna datuma jednim velikim grunge partyem uz dva tribute benda i video projekcije na velikom platnu. Prošlo je čak 16 godina od prerane smrti legendarnog frontmana Nirvane – Kurt Cobaina i 8 godina od smrti pjevača benda Alice in Chains – kontraverznog Layne Staleya i tim povodom u Močvari će zasvirati bendovi Altera i Pulfer (za ovu priliku nazvani Elvis in Chains) i izvoditi pjesme Nirvane i Alice in Chains, a D.J. Danchee će ”voditi” sve prisutne kroz grunge hitove.

Mnogi novi klinci i danas odrastaju uz pjesme Nirvane i Alice in Chains, a činjenica da su i članovi bendova Altera i Pulfer bili također klinci kada su Kurt i Layne postizali svoje najveće uspjehe govori u prilog tome, jer oni danas pronose njihovo naslijeđe svirajući njihov sjajni repertoar.

Grupa Altera u kojoj sviraju mama i kćer zajedno su prije dvije godine odsvirali svoju prvu europsku turneju i dočekali izlazak dugoočekivanog prvog albuma „Alternations“. Provjerite kako oni izvode „Smells like teen spirit“, „About a girl“, „Come as you are“, „On a plain“, „Lithium“, „Heart shaped box“, „All apologies“, „Pennyroyal tea“, „Rape me“ i mnoge druge.

Grupa Pulfer već dugi niz godina njeguje grunge zvuk, a ovog petka će nam zasvirati velike hitove Alice in Chains – „We die young“, „Angry chair“, „Man in the box“, „Them bones“, Down in the hole“, „Rooster“ i mnoge druge.

Za sve ljubitelje grunge zvuka i za sve štovatelje pokojnog Kurta i Laynea petak 16.04. u Močvari je pravo mjesto na kojem treba biti.

Ožujsko glazbena točionica i Močvara pozivaju na Guitar Hero nagradnu igru! Zasviraj i osvoji karte za Metallicu.

Početak u 21:00.

Upad: 35 kn

Objavljeno 16.04.2010.

Vremeplov

Vrlo sam sretan, zadovoljan sam životom zato što me iskustvo dovelo do toga da radim ono što želim raditi. Ne žalim za ničim. Sam sam sebe obrazovao. Škola mi je bila dosadna.
Van Morrison