Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nova koncertna sezona u klubu Boogaloo

Nova koncertna sezona u klubu BoogalooHeavy Trash, band kojeg čine dva velika restauratora i inovatora suvremenog rock’n’rolla Jon Spencer i Matt Verta Ray stiže prvi puta u Zagreb u klub Boogaloo 17. rujna 2009.

Jon Spencer je rock persona koji već dugi niz godina donosi uzbuđenje u rock svijet svojim fenomenalnim pjesmama, bandovima i albumima. Burnu i bogatu karijeru započeo je sa ”Pussy Galore” punk thash garažnim bandom s rockerskim senzibilitetom koji su se bavili ”rastavljanjem” rock povijesti, da bi se nakon toga s ”Blues Explosion” vratio ka blues korijenima i oplemenio ih neizbrisivim suvremenim popularnim glazbenim izričajem.

Njegovi sjajni nastupi donijeli su mu nadimke od strane novinara ”Mojo spirit and red hot deliverer”, ”Daddy boss Hog”, ”Blues Exploder and Microphone Destroyer”, a u svim svojim inkarnacijama i bandovima Jon Spencer je surađivao s mnogim poznatim i manje poznatim glazbenicima poput Rufus Thomasa, R.L. Burnsidea ili Andre Williamsa.

Najnovija faza u bogatoj karijeri ovog rock genijalca je novi band Heavy Trash u kojem sjajno surađuje sa svojim dobrim prijateljem i još jednim velikanom, Matt Verta Rayem kojeg poznajemo iz banda ”Speedball Baby”.

I Matt, kao i Jon, ima zanimljivu i bogatu karijeru i životni put te je, slično kao i Spencer, vrlo zanimljiva glazbena ikona i fenomenalni gitarist. Osim toga Matt je i vlasnik velike originalne kolekcije singlica na 78 okretaja legendarnih Sun records, učio je tajne zanata od Bo Didleya, a sam proizvodi svoja pojačala, stare eho mašine, a u njegov studio ”NY head” stižu bandovi sa svih strana svijeta kako bi surađivali sa ovim ”ludim znanstvenikom”. No Matt najbolje svira gitaru što je bilo jedna od okosnica Speedball Baby banda, a u Heavy Trash njegov je zvuk ”sjeo” na pravo mjesto.

Ovaj ”ubitačni” dvojac svira ”opasni i otrovni” rockabilly zvuk koji je puno više od toga. Inspirirani zvukom 50-tih Jon i Matt su stvorili mix bluesa, alternativnog countryja, americane i garažnog punka.

Otvorenje koncertne sezone zagrebački klub Boogaloo započinje upravo njihovim koncertom u četvrtak 17.09. od 20 sati.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 140 kn na prodajnim mjestima – Dancing Bear, Boogaloo, FreeBird, Dirty Old Shop, online na www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima eventima.

Heavy Trash & Jon Spencer liveViše informacija na:
http://dobriduhrocknrolla

Objavljeno 12.09.2009.

Vremeplov

Mislim da živimo u dosta, kako da se izrazim, deideologiziranom vremenu. To mora biti jasno, sve je bruto i neto, sve je zabava.
Mile Kekin (Hladno pivo)