Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi album Dunje Knebel

Novi album Dunje KnebelVeći broj pjesama na albumu nije nikad ranije snimljen te su pjesme obrađene prema notnim zapisima u starim zbirkama, a ostale spadaju u one božićne pjesme koje se vrlo rijetko izvode. Od instrumenata su najviše prisutne gitare te razne udaraljke. Sav snimljeni materijal, a radi se o 17 pjesama, je nov osim dvije bonus pjesme koje je Dunja snimila sa Svenom Pavlovićem i Stankom Kovačićem prije nekoliko godina. Knjižica uz CD sadrži sve tekstove pjesama i komentare na engleskom jeziku.

Osim Dunje Knebel koja je pjevala i svirala na gitari izvođači su: Nikolina Romić (vokal), Tomo Sombolac koji je aranžirao, pjevao, svirao na gitari, kalimbi, sintesizeru, frame drumu, djembeu, harmonici i udarao po udaraljkama, te je sve snimio, miksao i producirao u svojem mini kućnom studiju, te Damjan Čakmak koji je napravio većinu gitarskih aranžmana te ih odsvirao na raznim gitarama.
O samom albumu Dunja je rekla sljedeće ” Naravno, kod odabira pjesama je kao i uvijek cilj bio da snimim pjesme koje su još uvijek zarobljene u starim zbirkama, koje se ne mogu više čuti a dio su naše prebogate baštine. Kad smo radili aranžmane pa nakon toga pjesme snimali, znali smo da sve treba zvučati ležerno, neopterećeno. Željeli smo da se dobiju utisak i ugođaj kao kod živog pjevanja i sviranja nasuprot «suhom» i artificijelnom dojmu koji često prati studijska snimanja. Stoga ništa nije «ispeglano», tisuću puta ponavljano/popravljano, nego nam je osnovni cilj bio da sve zvuči toplo, prirodno. Sve navedeno se apsolutno poklapa sa sadašnjim svjetskim trendovima kod ovog tipa glazbe (world music, folk).

Objavljeno 30.11.2008.

Vremeplov

Da... pjevam. Ali ne vidim sebe kao pjevača.
Graham Coxon