Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi album grupe Coldplay - Razloga za strah nema

Novi album grupe Coldplay - Razloga za strah nemaPočetkom tjedna, istovremeno s ostatkom svijeta, u svijet je krenuo novi album skupine Coldplay ’Viva La Vida’. Album koji je svjetska kritika premijerno dočekala s oduševljenjem, dolazi tri godine nakon uspješnog prethodnika ’X&Y’, kojim su Chris Martin i ekipa zacementirali svoju poziciju jednog od najvećih rock bendova na svijetu. Taj ugledni status, istovremeno je i velik teret, koji bendovi tog kalibra uvijek iznova moraju dokazivati, čega su momci itekako bili svjesni snimajući nove pjesme. No, razloga za strah nema.

Album poetskog naziva ’Viva La Vida or Death And All His Friends’ definitivno potvrđuje Coldplay kao iznimno jak i originalan bend. Coldplay ga je snimio uz legendarnog producenta Briana Enoa, koji je više puta uspješno producirao ključne albume izvođača poput Roxy Music, U2, Talking Heads, Davida Bowiea, Johna Calea, Davida Byrna, kao i svoje solo albume.

Uspjeh singla ’Violet Hill’ koji su svjetski radio valovi već pretvorili u hit, najavio je promjenu u zvuku i ’novi’ Coldplay. Sigurno je kako će novi album i novi zvuk osigurati Coldplayu nove višemilijunske naklade i rasprodane turneje, ali ono što je važnije, ’Viva La Vida’ potvrđuje da je jedan od najvećih svjetskih rock bendova i dalje ’na pravom putu’.

Vokal Chris Martin kaže: ’Oduvijek smo vjerovali kako pravi duh rock’n’rolla nije u furanju kožnih hlača i šmrkanju brda koke. Mislimo da je smisao u neovisnosti i slobodnom razmišljanju i izražavanju’.

’Viva La Vida or Death And All His Friends’, koji će se u Hrvatskoj naći u prodaji već od petka, 13. lipnja, to definitivno i dokazuje.

Objavljeno 11.06.2008.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja