Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi album Portisheada nakon 11 godina

Hvaljeni bristolski bend Portishead koji je uz Massive Attack pomogao oblikovati hipnotičke zvukove trip hopa objavit će na proljeće novi album pod nazivom ’Third’, prvi nakon stanke duge 11 godina. Album izlazi krajem travnja, a na njemu će se naći 11 pjesama, među kojima i ’Silence’, ’Hunter’, ’Nylon Smile’, ’Plastic’, ’We Carry On’, ’Machine Gun’, ’Magic Doors’ i druge numere.

Nakon objavljivanja albuma za diskografsku kuću Island Records, Portishead će krenuti i na europsku turneju, u sklopu koje će posjetiti 15 gradova. Inače, izdavačka djelatnost benda utihnula je nakon koncertnog albuma ’Roseland NYC Live’ iz 1998. godine. U međuvremenu Geoff Barrow pokrenuo je svoju diskografsku kuću, dok je Beth Gibbons u suradnji s Paulom Webbom iz Talk Talk 2002. godine objavila album ’Out Of Season’.

Prema riječima Nicka Gatfielda iz Island Records, novi materijal je na tragu prijašnjih izdanja, ali uz neke posve nove elemente. ’Bethin glas je doveden na jednu novu razinu. Mislim da će to biti sjajan album koji će se svidjeti starim fanovima Portisheada, ali privući i neke nove obožavatelje. Glazba je ujedno i nježna, ali i snažna, a to je ono što je Postishead uvijek izdvajalo na sceni. Njihova publika je vrlo različita, od rockera do hip hopera i alternativaca’, rekao je Gatfield dodavši da je album kompletno snimljen u jednom studiju u Bristolu. Bend planira dio promotivnih aktivnosti oko novog albuma usmjeriti i preko interneta, a u planu je snimanje i DVD koji bi trebao biti objavljen do kraja ove godine.

Portishead je jedan je od najvažnijih britanskih sastava 90-ih godina, bend koji je kombinirajući elektroniku i jazz utemeljio trip hop kao poseban žanr, a njihovi albumi ’Dummy’ iz 1990. i ’Portishead’ iz 1997. godine vrlo su dobro prihvaćeni i kod publike i kritike.

Objavljeno 10.03.2008.

Vremeplov

Ne stvaram pirotehničke efekte. Sviram o frustracijama, strpljenju, bijesu... Glazba je ”produžetak” moje duše.
Dick Dale