Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi Maideni!

Novi Maideni!30 godina karijere, 80 milijuna prodanih albuma, više od 2000 koncerata i bezbroj zadovoljnih fanova svih generacija, rezultat su dosadašnje karijere jedne od najdugovječnijih i najuspješnijih svjetskih skupina, legendarnih Iron Maiden.

Novi studijski album , 15-ti u karijeri benda nazvan ’’The Final Frontier’’ od ovoga tjedna je u prodaji.

’’The Final Frontier’’ donosi 76 minuta žestokog Maidenovskog zvučnog udara, veličanstvenih melodija i gromoglasnih rifova.

Naslovnicu albuma sa neizbježnim Eddijem ilustrirao je Melvyn Grant , a na njemu se nalazi 10 novih pjesama uključujući najavni singl ’?El Dorado’’.

Album je objavljen u nekoliko formata: standardni CD, dvostruki ’’picture disc’’ vinil, te kolekcionarsko limitirano CD izdanje ’’Mission Edition’’ u posebnoj CD kutijici koje sadrži pristupa bonus sadržajima, uključujući ’’Director’s Cut’’ The Final Frontier videa, snimljeni intervju sa bendom’’Mission Debrief’’ , wallpapere, fotke i ekskluzivnu igru ’’Mission II: Rescue & Revenge’’.

Za snimanje novog albuma bend se početkom 2010 u Compass Point studiju u Nassau , ponovno udružio sa svojim dugogodišnjim producentom Kevinom ”Caveman” Shirleyem , te su se kasnije preselili u LA za završno snimanje i miksanje albuma. Compass Point Studio je već otprije dobro poznat bendu s obzirom da su tamo također snimljeni i albumi Piece Of Mind (’83), Powerslave (’84) i Somewhere In Time (’86).

O tom iskustvu Bruce dodaje: ”Studio je imao istu vibru i ostao je točno onakav kakav je bio i 1983. , apsolutno se ništa nije promijenilo! Čak i potrgani prekidač u kutu....isti tepih.....sve....zapravo je bilo pomalo zastrašujuće. No, mi smo se osjećali jako opušteno u tako poznatom okruženju i mislim da se to može i osjetiti u glazbi i atmosferi cijeloga albuma.”

Iron Maiden, trenutno se nalaze na Final Frontier svjetskoj turneji u sklopu koje su prošloga tjedna nastupili u Budimpešti kamo je pohodila i ogromna vojska hrvatskih Maiden fanova.

Kompletan popis pjesama sa albuma (vrijeme trajanja 76:35):
1. Satellite 15.....The Final Frontier 8:40
2. El Dorado 6:49
3. Mother Of Mercy 5:20
4. Coming Home 5:52
5. The Alchemist 4:29
6. Isle Of Avalon 9:06
7. Starblind 7:48
8. The Talisman 9:03
9. The Man Who Would Be King 8:28
10. When The Wild Wind Blows 10:59


Objavljeno 18.08.2010.

Vremeplov

Europa danas ne zna što znade i pojma nema šta hoće. Europa je danas rafinirano bezglava: s jedne strane pametna kao maska protiv otrovnih plinova, s druge strane slijepa kao staromodna lumbarda, a istodobno izazovna kao kakav velegradski izlog, pun raznovrsnog i skupocjenog besmisla.
Miroslav Krleža