Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi nas je Manu Chao ”oborio s nogu”

˝La Radiolina˝ je vruće studijsko izdanje koje je ovoga tjedna isporučio legendarni francusko-španjolski pjevač i aktivist Manu Chao. To je njegov prvi CD nakon šestogodišnje diskografske šutnje i nastavak je albuma ˝Próxima Estación: Esperanza˝ prodanog do sada u nakladi od respektabilna tri milijuna primjeraka.

Manu Chao, kojeg je pokojni Joe Strummer često spominjao kao jednog od njemu najdražih izvođača, snimio je novi album u Barceloni. Osim što je napisao sve pjesme, Chao je i sam producirao album dok su mu prilikom miksanja pomogli Mario Caldato Jr. (Beastie Boys i Jack Johnson) i Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers i Mars Volta).

Album ˝La Radiolina˝ je i prije službenog izlaska od strane malobrojnih koji su pretpremijerno slušali nove pjesme proglašen ˝kaleidoskopom briljantnih ideja i maštovite glazbe˝, a britanski glazbeni mjesečnik Uncut udijelio mu je ekspresno 5 od mogućih 5 zvjezdica. Obzirom da smo i mi na RiRock.comu čuli o čemu se radi, potpuno se slažemo s ovom ocjenom uz napomenu da je album brži od prijašnjih i da ˝vuče˝ na staru dobru Mano Negru.

Odličan video spot za singl ˝Rainin’ in Paradize˝ snimio je nama dobro znani i u svijetu priznati režiser Emir Kusturica. Spot svakako vrijedi gledanja i nešto sitno potrošenih megabajta na YouTubeu.

Za kraj tag iz aktualne pjesme ˝Rainin’ in Paradize˝: ...in Baghdad it’s no democracy, thats just because it’s a US country...

Objavljeno 01.09.2007.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com