Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi solo album pjevača Depeche Mode

Frontman grupe Depeche Mode, Dave Gahan potvrdio je kako će objaviti svoj drugi solo album ’’Hourglass’’u listopadu ove godine. Njegov debut album ’’Paper Monster’’ iz 2003. koji je obilježio Gahana kao autora, naišao je na odobravanje kritike, a magazin Q uvrstio ga je na Top 50 albuma godine. Rasprodana solo turneja po SAD-u i Europi iz 2004. zabilježena je na DVD izdanju ’’Live Monsters’’. Gahanovo autorsko sazrijevanje nastavilo se na ’’Playing The Angel’’ Depeche Modea: njegov doprinos od tri pjesme na albumu uključuje singl ’’Suffer Well’’. Album je rasprodan u 2 milijuna primjeraka širom svijeta, našao se na broju 1 u 18 zemalja, a na koncertima ga je vidjelo preko 2,5 milijuna obožavatelja u 30 zemalja.

Dok je bend bio na odmoru, Dave Gahan vratio se u studio snimiti niz novih pjesama koje će postati željno iščekivani ’’Hourglass’’. Snimalo se bez pritiska i rokova, u 11th Floor studiju u New Yorku, a na albumu su sudjelovali Christian Eigner (bubnjevi) i Andrew Phillpott (gitare) iz Depeche Mode tour benda. Za mix je zadužen Tony Hoffer, poznat po radu sa Beckom, Air, The Kooks i The Fratellis. Dave kaže da ’’Hourglass’’ zvuči više elektronski od njegova prvijenca ’’Paper Monster’’,’’... bili smo svjesni važnosti zadržavanja hitrosti u zvuku i osjećaja spontanosti, nismo željeli da sve zvuči savršeno. Želio sam zadržati grube rubove.’’ ’’Christian svira bubnjeve, a Andrew lako pronalazi rješenja na basu i gitari – u osnovi, nakon toga samo izrežemo djelove i zaje...... se time upotrebljavajući ProTools i efekte. Nezgode se događaju, ali one su dobre.’’

S temama poput borbe protiv, te nedostatka vremena, pjesme sa ’’Hourglass’’ zadiru duboko u Daveovu psihu, o čemu kaže: ’’Još sam uvijek teenager koji očajno želi odrasti, istovremeno u potpunom strahu da se to zaista i dogodi.’’ Više na www.davegahan.com.

Objavljeno 02.07.2007.

Vremeplov

Meni je danas pozicija glazbe, u društvu i u medijima, ne smiješna, već čudnovata, čudnovato bizarna. Danas možeš ići u šoping centar i vidjeti bend kako svira za ljude koji su tamo došli kupovati. Meni je to čudnovato.
Marin Alvir (Marinada)