Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novo glazbeno kraljevstvo preporođenog Davea Gahana

Dave Gahan, frontman jednog od najvećih pop sastava posljednjih 20-ak godina - Depeche Mode, potvrdio je najave izlaska svog drugog solo album. Pod imenom ”Hourglass” album će se u prodaji pojaviti 22. listopada. Fanovi će tijekom rujna imati priliku čuti i najavni single ”Kingdom”. Novi album naslanja se na njegov solo prvijenac ”Paper Monsters”, kojim je prije nekoliko godina popunio pauzu između studijskih izdanja Depeche Mode.

Dave je odlučio preuzeti ovdje i producentsku palicu, zajedno s Christianom Eignerom i Andrew Phillpottom, obojicom članovima koncertnog banda Depeche Mode. Ovaj album također je pokazatelj Gahana kao odličnog autora, talent koji je prvi puta javnosti otkrio na ”Paper Monsters” kasnije je upotpunio s nekoliko napisanih skladbi za posljednji Depeche Mode album ”Playing The Angel”.

Vrhunci novog albuma svakako su gospelom prožeta ”Saw Something”, prvi single ”Kingdom” i vjerojatno najosobnija ”Down”, sa stihom ”I feel so old, down on the ground is where I ’m bound to end up”. Što se zvuka nove ploče tiče, on uključuje puno više elektronike nego prvijenac, a i sam Dave ističe da je ovoga puta klavijaturama zamijenio gitare s ”Paper Monsters” izdanja.

”Iako i dalje sve dugujem Depeche Modeu, osjećam sada da to više nije moj jedini identitet. Osjećam da imam svoj vlastiti glas, što se nadam se i čuje u novim pjesmama. Za mene je ovo najbolja glazba koju sam mogao napisati u ovom trenutku i iskreno, ispalo je puno bolje nego što sam uopće mogao i zamisliti” - kaže Gahan za ”Hourglass”.

Objavljeno 10.08.2007.

Vremeplov

Mislim da smo dokazali da ne moraš biti samo lijep, neobrazovan i beskrajno ambiciozan da bi uspio na estradi odnosno u popularnoj kulturi.
Boris Bele (Buldožer)