Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Oasis u rekordnom roku rasprodali dva koncerta

Oasis u rekordnom roku rasprodali dva koncertaDok je nedavno grupa R.E.M. imala problema s prodajom ulaznica na koncertu u Engleskoj njihovi kolege glazbenici iz Oasisa za svoje su koncerte od kojih su najveći predviđeni za 16. i 17. rujan na londonskom Wembleyu, rasprodali preko 180 tisuća karata u roku od samo jednog sata.

Ove koncerte odraditi će u sklopu nedavno najavljene turneje koja će trajati 18 dana širom Engleske. Netom prije početka njihove turneje, 6. rujna, očekuje se i izlazak novog studijskog albuma grupe Oasis pod nazivom „Dig Out Your Soul“. Izgleda da je dvogodišnja koncertna stanka Oasisa ”učinila svoje”.

S novog studijskog albuma čiji se izlazak očekuje 6. listopada ove godine, ’skinut’ je prvi singl - pod nazivom ’The Shock Of The Lightning’. Autor je Noel Gallagher, uz suradnju ostalih članova Oasis, a zanimljiva je izjava samog Gallaghera o nastanku te pjesme: ”Napisana je i skladana super-brzo, u jednom potezu, a i samo snimanje je proteklo jednako brzo. Energična je i odrešita... ispala je baš onako kako sam želio. Od početne demo snimke do konačnog oblika singla nisu se dogodile neke veće izmjene, pa sve zvuči jednostavno, snažno i moćno! Uživao sam u radu na toj pjesmi.”

No, ovo nije sve što ljubitelje ove ’prgave familije’ očekuje, jer se na ’b-strani’ singla nalazi remiks pjesme ’Falling Down’ - grupe Oasis kojeg su u svom nadaleko poznatom psihodeličnom, otkačenom, ’acid’ stilu ’iskemijali’ neumorni The Chemical Brothers. Remiks već ’harači’ britanskim radio postajama i disko klubovima, a očekuje se njegov uspjeh na radio postajama diljem svijeta.

Album će osim u standardnom izdanju, biti dostupan i u Limited Edition CD/DVD. Podsjetimo, zadnje izdanje grupe Oasis bila je ’Best Of’ kompilacija ‘Stop The Clocks’ s njihovih 18 najvećih hitova, koja je još uvijek dosta tražena i na nađem tržištu. Uz dvostruki CD, uz ovo izdanje kao dodatni materijal bio je također uključen DVD sa dokumentarnim filmom ‘Lord Don’t Slow Me Down’, snimljen na turneji.

Uvijek ’nabrijani’ Noel Gallagher, poznat po svojem prilično ratobornom stavu prema medijima, prije nekog je vremena ponovo uzburkao svjetsku medijsku scenu izjavama poput... „Kurt Cobain mi je u jednom razdoblju karijere bio velika glazbena inspiracija. Mislim da je došlo vrijeme da to konačno otvoreno priznam“, ”Paris Hilton je dobila što je zaslužila! Glupača!“ i „Ma baš ste dosadni vi novinari... a što da kažem da sam nesretan u životu... kad sam sretan! Idioti!“. O da, samo je jedan Noel.

Objavljeno 26.08.2008.

Vremeplov

Loše je kad je sve složeno po sistemu kupi-prodaj. Treba imati ideju i boriti se da ta ideja zaživi i da dođe do ljudi.
Dino Šaran (Letu Štuke)