Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Objavljen DVD ”Johnny Cash in Ireland”

Nevjerojatno je kako tada šezdesetjednogodišnji Cash i njegov bend zvuče nabrijano i cool (dojam je vizualno pospješen crnim odjelima, pa imate osjećaj kao da su ispali iz kakvog Tarantinovog filma), kako svaki stih iz ”Folsom Prison Blues”, ”I Still Miss Someone”, ”A Boy Named Sue” i country horrora ”Ghost Riders In The Sky” zvuči mladenački opako. Vidno uzbuđen Kris Kristofferson pridružio se svom idolu na pozornici u ”Long Black Veil” i ”Big River” i jedan je od rijetkih izvođača koji dokazuje kako možda nije uopće potrebno imati dobar glas za uvjerljivo isporučiti, čak i napisati pjesme s kojima se svi možemo poistovjetiti (njegove pjesme proslavili su drugi, Janis Joplin primjerice...).

”Forty Shades Of Green”, kontroverzna Cashova pjesma za koju se ni dan danas ne zna tko ju je doista napisao, izazvala je jedinu neugodnost na koncertu. Cash ju je najavio riječima: ”Prepiru se tko ju je napisao. Ja sam ju napisao ’59...”, da bi netko iz publike prilično glasno dobacio: ”Ne, nisi...”, ”Da, jesam...” uzvratio je Cash i skupa s Kristoffersonom, Carterovkama i Sandy Kelly (Irkinja poznata po obradama pjesama Patsy Cline) otprašio ju do kraja završivši koncert s nezaobilaznom ”I Walk The Line”. Johnny Cash, njegov bend, prijatelji i voljena supruga jednostavno su na pozornici radili isto ono što bi radili i da ispred njih nema publike. Pa čak i da ih nitko nije došao slušati, oni bi uživali izvodeći njima drage pjesme.

Objavljeno 29.03.2007.

Vremeplov

Okružena sam siromašnim i bijednim ljudima koji su žrtve, moji prijatelji ne mogu platiti režije, imaju stare aute, muče ih krediti a nemaju stalan posao, moja djeca rade za strance za bijednu lovu, muž mi duguje brdo love za doprinose… Dakle, osjećam i krik i bijes, i jedino što mi čini dobro je što imam šansu da to kažem kroz knjige...
Vedrana Rudan, riječka književnica i novinarka