Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Odlazak osnivača kultnog kluba CBGB

Hilly Kristal, vlasnik legendarnog njujorškog punk-rock kluba CBGB, u kojem su nastupale zvijezde poput Ramonesa, Blondie i Talking Heads, umro je u utorak u 75. godini života od raka pluća, objavila je njegova kćerka Lisa Kristal Burgman, a prenosi Hina.

Hilly Kristal kultni je klub otvorio 1973. godine, a prvotna želja bila mu je stvoriti pozornicu za country glazbu, bluegrass i blues, no umjesto toga mjesto se ubrzo proslavilo kao središte rane punk glazbe u kojemu su nastupali primjerice Patti Smith, Television i Living Colour. Prije nego li je postao punk-rock klub, CBGB je bio bar u kojemu je Kristal služio sendviče.

Kristal je lani izgubio pravnu bitku s vlasnicima zgrade koji s njime nisu željeli obnoviti ugovor. Na posljednjem koncertu u listopadu nastupili su Patti Smith i pjevačica skupine Blondie Debbie Harry, nakon čega je klub zauvijek zatvorio svoja vrata. Zbog planiranog zatvaranja cijelu proteklu godinu održavali su se prosvjedi i manifestacije, čak i bdijenja u pokušaju da se očuva klub.

Objavljeno 31.08.2007.

Vremeplov

Diskografija je jedno, mediji drugo, a koncerti treće. Svaka od tih stavki traži sasvim drugačiji pristup, ali i potpunu predanost.
Damir Urban - intervju za RiRock.com