Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Odličan opatijski vikend uz Liburnia jazz festival

Odličan opatijski vikend uz Liburnia jazz festivalNadahnuti nastupi kamerunskog glazbenika Etiennea M’bappe, brazilske pjevačice i pijanistice Eliane Elias, Josipe Lisac, Denis Razz Quarteta, Elvis Stanić Group i Meri Trošelj s gostima, Beti Jurković, Branimira Gazdika te Marka Tolje označili su ovogodišnje izdanje Liburia Jazz festivala koji se tijekom vikenda održavao na velikoj Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Tradicionalni opatijski glazbeni festival i ove je godine privukao posjetitelje koji su imali prilike slušati moderan jazz s elementima popa i etna na glavnoj pozornici, no i naletjeti na jazz izvođače u gotovo svakom kutku Opatije tijekom dana.

Zvijezda festivala unatoč kišnoj prijetnji bila je ipak Josipa Lisac koja je okupljene posjetila na svoje slavne hitove i vrijeme kada je prestavljala nacionalnu pjevačicu broj 1, za što je nagrađena dugim ovacijama i pozivom na bis.

Zanimljivo je bilo vidjeti Street jazz program gdje su nastupili dečki iz Black Cat Bones Blues Banda - nekadašnjih riječkih novovalnih rockera s višegodišnjom nizozemskom adresom i neobaveznim ali nadahnutim session blues projektom. (M.B.)

Foto: Liburnia Jazz Festival 2008. - Opatija

Objavljeno 07.07.2008.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton