Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Odličnu listu gostovanja na Rokaj festu predvode Lemonheads

Ovogodišnji program Rokaj festivala programski se proširio u svim segmentima, posebno u glavnom dijelu - gostovanju inozemnih izvođača. Tako organizatori javljaju da je headliner ovogodišnjeg festivala Evan Dando - glavom i bradom - sa svojim popularnim bendom Lemonheads.

Tijekom dosadašnje diskografske karijere prodali su preko pet milijuna kopija albuma iz svog kataloga. Osim obrade pjesme ”Luka” Suzanne Vega, te ”Mrs. Robinson” Paula Simona & Arta Garfunkela koje su oba originalna izvođača proglasili najuspjelijim iščitavanjima originala pjesama, nezaboravni hit singlovi koji su bili vrhovima top ljestvica ”Into Your Arms”, ”If I Could Talk I’d Tell You”, ”My Hero Zero”, ”Confetti”, ”Big Gay Heart”, ”My Drug Buddy” i ”Great Big No”. Po prvi puta nastupit će u Hrvatskoj kao headlineri Rokaj festivala na kojem će promovirati svoj respektabilni back katalog ali i nove stvari.

Od ostalih stranih imena tu su ”stari buntovnici” Godfathers, potpisnici jednog od najboljih pjesama cjelokupne rock pjesmarice i utjelovljenje punkerskog bunta. Njih slijede odlični rockeri Datsuns i Wire legendarni novovalni britanski bend, američki punkeri Dwarves, These New Puritans, mračni gotičari Bogart & Addictives, te brit pop rock band Soprano koji je jedini Soprano na svijetu koji nema nikakve veze s glasovitim ”cosa nostra” karaktereom Tonyjem iz istoimene gangsterske TV serije. Od manjih stranih imena tu su još i Navel, Kira i Dead Elephant.

Od domaćih izvođača listu predvodi Damir Urban i njegova ”četvorka”, još jedni naši sugrađani - One Piece Puzzle, Trnokop - projekt koji čine Edo Maajka i Damir Avdić, gost iz Crne Gore Rambo Amadeus i srpske punk ikone Partibrejkers, Pips Chips & Video Clips, Ramirez, Viva GLorio, Dječaci, Chweger, Psychopath, Vatra, Zadruga, Stampedo i Miroslav Evačić Čardaš Blues Band.

Paket ulaznica za sva tri dana u pretprodaji: 23.4. - 1.6. 99 kuna i 2.6. - 3.7. 150 kuna. Dnevne ulaznice u pretprodaji: 23.4. - 3.7. 60 kuna.

Karte za ovaj event koji će se od 4.-6. srpnja 2008. održati na Otoku Hrvatske mladeži (Jarun, Zagreb) prodaju se na uobičajenim prodajnim mjestima, a više detalja možete naći na www.rokajfest.com stranicama.

Podsjećamo da je natječaj za sudjelovanje mladih demo bendova na iDEMO festivalu u sklopu Rokaj festa također otvoren do 1. svibnja ove godine.

The Lemonheads - Mrs. Robinson

Objavljeno 25.04.2008.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin