Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Odličnu listu gostovanja na Rokaj festu predvode Lemonheads

Ovogodišnji program Rokaj festivala programski se proširio u svim segmentima, posebno u glavnom dijelu - gostovanju inozemnih izvođača. Tako organizatori javljaju da je headliner ovogodišnjeg festivala Evan Dando - glavom i bradom - sa svojim popularnim bendom Lemonheads.

Tijekom dosadašnje diskografske karijere prodali su preko pet milijuna kopija albuma iz svog kataloga. Osim obrade pjesme ”Luka” Suzanne Vega, te ”Mrs. Robinson” Paula Simona & Arta Garfunkela koje su oba originalna izvođača proglasili najuspjelijim iščitavanjima originala pjesama, nezaboravni hit singlovi koji su bili vrhovima top ljestvica ”Into Your Arms”, ”If I Could Talk I’d Tell You”, ”My Hero Zero”, ”Confetti”, ”Big Gay Heart”, ”My Drug Buddy” i ”Great Big No”. Po prvi puta nastupit će u Hrvatskoj kao headlineri Rokaj festivala na kojem će promovirati svoj respektabilni back katalog ali i nove stvari.

Od ostalih stranih imena tu su ”stari buntovnici” Godfathers, potpisnici jednog od najboljih pjesama cjelokupne rock pjesmarice i utjelovljenje punkerskog bunta. Njih slijede odlični rockeri Datsuns i Wire legendarni novovalni britanski bend, američki punkeri Dwarves, These New Puritans, mračni gotičari Bogart & Addictives, te brit pop rock band Soprano koji je jedini Soprano na svijetu koji nema nikakve veze s glasovitim ”cosa nostra” karaktereom Tonyjem iz istoimene gangsterske TV serije. Od manjih stranih imena tu su još i Navel, Kira i Dead Elephant.

Od domaćih izvođača listu predvodi Damir Urban i njegova ”četvorka”, još jedni naši sugrađani - One Piece Puzzle, Trnokop - projekt koji čine Edo Maajka i Damir Avdić, gost iz Crne Gore Rambo Amadeus i srpske punk ikone Partibrejkers, Pips Chips & Video Clips, Ramirez, Viva GLorio, Dječaci, Chweger, Psychopath, Vatra, Zadruga, Stampedo i Miroslav Evačić Čardaš Blues Band.

Paket ulaznica za sva tri dana u pretprodaji: 23.4. - 1.6. 99 kuna i 2.6. - 3.7. 150 kuna. Dnevne ulaznice u pretprodaji: 23.4. - 3.7. 60 kuna.

Karte za ovaj event koji će se od 4.-6. srpnja 2008. održati na Otoku Hrvatske mladeži (Jarun, Zagreb) prodaju se na uobičajenim prodajnim mjestima, a više detalja možete naći na www.rokajfest.com stranicama.

Podsjećamo da je natječaj za sudjelovanje mladih demo bendova na iDEMO festivalu u sklopu Rokaj festa također otvoren do 1. svibnja ove godine.

The Lemonheads - Mrs. Robinson

Objavljeno 25.04.2008.

Vremeplov

Da bi nešto bilo univerzalno treba biti lokalno!


Ingmar Bergman