Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ovako zvučimo predstavili prvijenac

Album prvijenac mlade i obećavajuće grupe OZ (Ovako zvučimo) iz Ploča odnedavno možete potražiti u CD shopovima. Materijal je nazvan ’Pakao u kojem plešemo’, a snimljen je u studiju Present. Rock producent Denis Mujadžić - Denyken uvelike je odradio posao ”pronalaska” žestokog rock zvuka banda. Uz Denykena, veliki posao je odradio i mladi talentirani producent Noa koji je produkcijski još više modernizirao zvuk te remiksirao većinu pjesama.

Pjevač i frontmen Luka Šiljeg ističe da se album glazbeno može nazvati retromodernim rock komadom, jer je svirački pod utjecajem američkih alter rock i funk metal bandova iz 90-ih, dok je produkcijski i aranžmanski blizak najsvježijim rock bandovima današnje scene. Osim rocka na albumu se osjete i zvuci funk, jazz, HC, electro te dance rocka.

Tekstovi progovaraju o psihofizičkim stanjima pojedinca izgubljenog u vremenu i prostoru male izolirane sredine u kojoj živi, načinu života mladih poročnih ljudi koji ga okružuju, njegovoj životnoj nesreći, prepunoj tajni kojih se srami otkriti drugima te tu nedorečenost iskazuje i kroz svoje tekstove, ponajviše jer se okreće svojim maštarijama koje mu služe kao najveća inspiracija - fantazijama i snovima koji su kao tema najviše prisutni na ovom albumu.

Singl koji je najavio album bila je pjesma ’Napokon’. Nakon toga uslijedio je i drugi singl s albuma zanimljivog imena ’Kišna ljubavna pjesma’. Dečki su se do sada već dva puta predstavili zagrebačkoj publici u Spunku i Purgeraju kada su održali odlične svirke, a s izlaskom albuma planiraju svirati i promovirati album po ostatku Hrvatske. Više na www.myspace.com/ovakozvucimo.

Objavljeno 21.05.2008.

Povezani članci

Vremeplov

Ne stvaram pirotehničke efekte. Sviram o frustracijama, strpljenju, bijesu... Glazba je ”produžetak” moje duše.
Dick Dale