Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Paul Weller s novim albumom na Exitu

Paul Weller, jedan od najuticajnijih britanskih muzičara i ex-frontmen The Jam i The Style Council, nastupit će 11.7. na glavnoj bini Exit festivala. Paul je upravo završio snimanje novog albuma ”22 Dreams” na kome su gostovali Noel Gallagher i Gem Archer, frontmen i gitarist grupe Oasis i Grahan Coxon iz Blura. Slijedi britanska turneja, a na ljeto ga gledamo na novosadskoj Tvrđavi.

Paul Weller je bio centralna figura Mod Revival pokreta i zbog toga je i danas poznat kao Modfather. Vodio je jedan od najpopularnijih bendova punk ere - The Jam i uticao na mnoge engleske muzičare, koji su pripadali različitim žanrovima, od njegovih mod revival savremenika do The Smiths osamdesetih i Oasis devedesetih godina. Iako su se pojavili u isto vrijeme kad i Sex Pistols, The Jam su više pripadali new waveu, a s obzirom da su bili iz predgrađa Londona nikada nisu bili dio londonske punk zajednice. The Jam su spojili beat muziku, soul, RnB, psihodelični rock i punk rock.

Početkom osamdesetih The Jam su postali jedan od najvećih britanskih bendova, ali su se krajem 1982. godine raspali, jer je Paul nestrpljivo istraživao nove muzičke pravce. Njegov interes prije svega za soul, ali i za pop, jazz i house rezultirao je osnivanjem The Style Council. Iako popularniji nego sa The Jam u SAD i Australiji, u Engleskoj sa novim bendom nije postigao uspjeh iz sedamdesetih, pa je početkom devedesetih započeo solo karijeru. Vrlo brzo izdao je singl ”Into Tomorrow”, koji ga je vratio na vrh top lista, a novi psihodelični zvuk označio je definitivan raskid sa stilom The Style Councila. Svih osam albuma koje je od tada izdao popeli su se na sam vrh britanskih top lista, a Paul Weller se ni poslije 30 godina duge karijere ne umara pa je za ljeto ove godine najavio novi, već spomenuti, album ”22 Dreams”. Njegova službena stranica je www.paulweller.com.

Objavljeno 25.02.2008.

Povezani članci

Vremeplov

Rijetki su ljudi koji izdrže pa žive od alterantive, guraju svoju priču i zato takvi zaslužuju veliko poštovanje.
Milorad Milinković Debeli, intervju za RiRock.com