Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Peppersi oduševili sto tisuća fanova

Jedna od najpopularnijih svjetskih rock grupa Red Hot Chili Peppers održala je u utorak navečer pokraj Inđije u Srbiji fenomenalan i nezaboravan koncert za dugo, dugo pamćenje. Oko sto tisuća fanova Peppersa, među kojima su brojni bili i iz Hrvatske, od ranog jutra stizali su na koncert svim raspoloživim prijevoznim sredstvima.

Prije glavnih zvijezda večeri publiku su dobro zagrijali Ritam nereda, Edo Maajka, Electro Kiril i odlični Kasabian, a pravi urnebes je nastao kad su se pjevač Anthony Kiedis, gitarist John Frusciante, basist Flea i bubnjar Chad Smith, stigavši helikopterom iz Beograda oko 21.45, popeli na pozornicu. Izvanredno uigrani i puni nevjerojatne žestine i energije Peppersi su paklenim ritmom, okruženi s pet golemih video zidova, furiozno odradili koncert, izvjestio je Vinko Peršić za Novi list.

Ipak, sam kraj koncerta dotad ekstatična publika dočekala je glasnim negodovanjem i dugotrajnim bijesnim bacanjem praznih plastičnih boca na stage. Naime, Peppersi su svirali samo sat i petnaest minuta, uz samo dvije pjesme za bis. Šteta je samo što organizatori nakon koncerta nisu znali spriječiti predvidivu totalnu prometnu blokadu koja je, vjerovali ili ne, potrajala čak puna četiri sata. Jer, iz Inđije prema autoputu vodi tek uska cesta, a na autoputu je zbog neogodivih hitnih popravaka radila samo po jedna traka u svakom smjeru. Ako se ovo izuzme organizatori su u svakom smislu položili ovaj jako teški ispit za pet.

Peppersi su koncert otvorili s »Can’t Stop«, odmah zatim »Dani California«, »Ready made«, »Throw Away Your Television«, »Snow (Hey Oh)«, »Higher Ground«, »Don’t Forget Me«, »Get On Top« i »SOS«. Pred sam bis izveli su »Californication«, »By The Way« i »Give It Away«.

Objavljeno 28.06.2007.

Vremeplov

Cijelokupni smisao i ideja poezije tjeraju me u smijeh.
Frank Zappa