Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Peter Gabriel svijetu predstavio Kidjo

Angelique Kidjo afrička world music zvijezda nakon pet godina pauze, vratila se na scenu novim albumom ’’Djin Djin’’. Angelique je rođena u Africi (Benin), ali tijekom nereda koji su potresali njezinu zemlju devedesetih seli u Pariz, a zatim u New York gdje i danas živi i radi. Svoje je obožavatelje pridobila izvanrednim glasom, stavom, utjecajem na multikulturu, a ostvarila se i kroz humanitarni rad postavši UNICEF-ova ambasadorica dobre volje. Gotovo svi njeni albumi (7 od ukupno 8) našli su se na Top 10 Bilboard World Music Charta. ’’Djin Djin’’ predstavlja zvuk prizivanja novog dana za Afriku. Kidjo u glazbi slijedi svoje korijene, pjeva na engleskom i francuskom uz jezike Benina, Nigerije i Toga, a ritmovi njezina afričkog nasljeđa protežu se kroz cijeli album. Pjesme otkrivaju radost i tugu života, magiju rođenja, jedinstvenost pojedinca... ’’Djin Djin’’ progovara o nasilju, sazrijevanju, starenju, ljekovitom i spoznajnom svojstvu glazbe.

Producent albuma ove svestrane glazbenice, četiri puta nominirane za nagradu Grammy, je Tony Visconti (Bowie, T-Rex, Morrissey), a savršenstvo izvedbe i ostvarenje vizije Angelique Kidjo osigurala je respektabilna ekipa vrhunskih glazbenika sa svih strana svijeta. Duete je otpjevala sa svjetski priznatim zvijezdama kao što su Alicia Keys, Carlos Santana, Josh Groban, Joss Stone, Peter Gabriel, Ziggy Marley, Amadou & Miriam, dajući ovime naznake da je nakon osvajanja world music ljestvica, vrijeme da se popne i na sam vrh svjetske glazbene scene.

Uz glazbenu podršku vrhunskih instrumentalista poput bubnjara Poogiea Bella, poznatog po suradnji sa Erykah Badu i Chakom Khan, klavijaturiste Amp Fiddlera (Prince, George Clinton), multi instrumentaliste Larryja Campbella (Bob Dylan, Paul Simon), gitariste Lionela Louekea iz legendarnog benda Herbiea Hancocka i mnogih drugih to joj sasvim sigurno neće biti veliki problem. Singl koji otvara album je ’’Salala’’, duet sa Peter Gabrielom, a europska turneja počinje ovog ljeta. Detaljnije na Kidjo.com internet stranicama.

Objavljeno 31.05.2007.

Vremeplov

Umjetnik može imati terete za koje ”običan čovjek” ne zna, no ”običan čovjek” ima terete koji nisu ni dotakli mnoge umjetnike.
Patti Smith