Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Poginuo Darko Glavan

Poginuo Darko GlavanDarko Glavan, povjesničar umjetnosti i glazbeni publicist poginuo je sinoć u prometnoj nesreći u Varaždinu nakon koncerta Carlosa Santane na Radar festivalu, a vozač koji ga je usmrtio pobjegao je s mjesta nesreće, potvrdila je varaždinska policija.

Glavan je nakon koncerta pješačio županijskom cestom između Varaždina i Turčina, kada je na njega pola sata iza ponoći naletio nepoznati vozač i usmrtio ga nakon čega je pobjegao, rekao je Hini glasnogovornik varaždinske policije Dražen Krtanjek. Nesreća se dogodila na udaljenosti oko 1,5 kilometar od stadiona Varteks na kojem je održan koncert.

Policija poziva očevice da joj jave bilo kakve podatke o tom slučaju.

Darko Glavan rođen je 29. lipnja 1951. u Rijeci. Diplomirao je na Odsjeku povijesti umjetnosti i komparativne književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu gdje je kraće vrijeme predavao i na Odsjeku muzeologije.

Od 1987., s prekidom, do 2003. bio je kustos u Muzeju Mimara, a nakon toga voditelj odnosa s javnošću. Autor je desetak međunarodnih i stotinjak nacionalnih izložaba, 2002. objavio je monografiju o Antunu Motiki, a 2005. monografiju o Galeriji Studentskog centra u Zagrebu. Krajem 2003. izabran je za predsjednika hrvatske sekcije AICA-e (međunarodne udruge likovnih kritičara). Objavio je niz likovnih kritika o djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

Osim što je bio vrstan povjesničar umjetnosti, Glavan je bio jedan od poznatijih hrvatskih rock kritičara. Svoju prvu knjigu »Punk«, prvu autorsku knjigu o punku u bivšoj državi, objavio je 1980. Suautor je biografija Bijelog dugmeta, Rolling Stonesa i Prljavog kazališta. Povijesti i teoriji rock glazbe pridonio je prijevodima djela poput »Tajne povijesti rocka« Ronija Sariga.

(Hina)

Objavljeno 13.07.2009.

Vremeplov

Ne znam čitati glazbu, note i slično... kada pjevam ravnam se prema svom sluhu.
Erykah Badu