Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Politički spot Elementala ”dignuo frku”

Drugi singl grupe Elemental „Zašto te imam“, nakon uspješnog songa „Dobar dan“ s kojim su započeli promociju novog album „Pod pritiskom“, napokon se uprizorio u sliku. Spot je djelo zagrebačkog video-produkcijskog studija ”Kosi Kadar”, a dočim je uploadan na YouTube servis, izazvao je kontroverze radi domaćih političara kao glavnih protagonista spota. Kako će mediji reagirati na dotični spot, te koliko će isti biti emitiran u televizijskim programima, vrijeme će pokazati.

Vokal grupe Mirela Priselac je došapnula sljedeće: „Spot prikazuje najveće hrvatske zvijezde, hrvatske političare, u njihovom prirodnom habitatu, u trenucima kada misle da ih nitko ne gleda ili snima... Pjesma i spot upućuju kritiku vladajućim strukturama i prikazuju veliki procjep između životnog stila političara i životnog stila običnog građanina. Uspoređuje se svijet izobilja i neumjerenosti sa svijetom koji svaki dan gledamo na ulicama: redovi u pučkim kuhinjama, prodaja plastičnih boca za kunu više, nezaposlenost i cenzura glasa građana... Spot, kao i pjesma, ne zauzima niti jednu političku stranu i ne opredjeljuje se ni za jednu političku opciju, već demokratično prikazuje političku stvarnost. Spot ne manipulira mišljenjem, nego objektivno uspoređuje životni stil onih na vlasti i onih kojima vlast vlada. U spotu ”Zašto te imam” stvarnost je prikazana onakva kakva jest i slušatelju ostavlja prostor da samostalno donese zaključke.“

Vrijedi spomenuti i to da boje sve aktivnijeg Elementala odnedavno brani i jedna riječanka. Naime, na poziciji drugog (tzv. pjevnog) ženskog vokala kao melodična podrška reperskom stilu Remi i Shota našla se Nataša Tonković iz vokalne skupine Rivers.

Posjetite www.elemental.com.hr gdje možete pogledati njihove nove fotografije, spomenuti video spot, te pogledati kako se kreću koncertne aktivnosti ovog vrhunskog hrvatskog ”organic” benda.

Objavljeno 07.12.2007.

Vremeplov

Pokušavam pronaći dobre svirače koji su i dobri ljudi.
Tim Buckley