Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pop simfonije iz džepova grupe Air

Air (imenu je još pridodano ono ”French Band”) su se pojavili 1998. s prekrasnim baladama ”All I Need” i ”You Make it Easy”, te ”pomaknutim” elektro-pop pjesmama ”Kelly Watch the Stars” i ”Sexy Boy” skinutih sa vanserijskog albuma ”Moon Safari”, koji je s pravom proglašen pravim remek-djelom moderne svjetske pop produkcije.

Novi album ”Pocket Symphony” francuskog dvojca iza kojeg stoje J.B. Dunckel i Nicolas Godin sadrži dvanaest svježih pjesama nastalih na tragu radova Philia Glassa ”Einstein on the Beach” i kultnog ”The Photographer”. U CD shopovima album se očekuje tokom ožujka 2007. u izdanju diskografske kuće Astralwerks.

J.B. Dunckel je izjavio u nedavnom intervjuu za jedan britanski glazbeni časopis kako su Air ”pod velikim utjecajem klasične glazbe”. Novi album je nasljednik ”Talkie Walkie” iz 2004. Po izlasku ”Pocket Symphony” dvojac će s pratećim glazbenicima krenuti na svjetsku turneju.

Objavljeno 20.12.2007.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik