Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prazni CD-i i DVD-i znatno poskupljuju

Predstavnici Hrvatskog društva skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava (HDS-ZAMP) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) potpisali su Sporazum o osnovnim načelima i uvjetima za ostvarivanje prava na naknadu za reproduciranje autorskog djela za privatno ili drugo vlastito korištenje. Cjenik za povećanje koštanja nosača zvuka i slike prema sporazumu je izrađen zajednički, a glavna novost je da prazni CD-i i DVD-i znatno poskupljuju jer je HDS-ZAMP uspješno arbitrirao radi zaštite autorskih prava njihovih štićenika.

Tako će npr. naknada za CD-e u ovoj godini iznositi 0,08 kuna uz postepene poraste od 0,64 kune do kraja 2009. godine. Naknada za prazan DVD je 0,12 kuna u ovoj godini, odnosno 0,96 kune do kraja 2009. godine. Iznos naknade za sve memorijske kartice kapaciteta do 5 GB je 6 kuna u ovoj godini, odnosno 32 kune do kraja 2009. godine.

Time je vlasnicima tih djela, rekao bi, priznato vlasništvo nad djelima koja su svojim talentom, znanjem i iskustvom stvarali, a svim građanima omogućeno je umnožavanje djela za njihovo privatno i drugo vlastito korištenje, što je prema prijašnjim propisima nije bilo omogućeno - izjavio je prof. Željko Brkanović, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja. Detaljnije na www.zamp.hr internetskoj adresi.

Objavljeno 16.01.2007.

Vremeplov

Volim ”male” ljude i smatram da nikada ne treba ljude razlikovati prema tome tko što radi. Jednom sam se usred noći našao na pljusku sam s neispravnim autom. I odjednom su se stvorili djelatnici riječke Čistoće i pomogli mi odgurati auto. Nemojte nikada razlikovati ljude s obzirom na znanje ili titulu jer svi smo mi - samo ljudi.
Ljubo Kostić, riječki odvjetnik