Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prazni CD-i i DVD-i znatno poskupljuju

Predstavnici Hrvatskog društva skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava (HDS-ZAMP) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) potpisali su Sporazum o osnovnim načelima i uvjetima za ostvarivanje prava na naknadu za reproduciranje autorskog djela za privatno ili drugo vlastito korištenje. Cjenik za povećanje koštanja nosača zvuka i slike prema sporazumu je izrađen zajednički, a glavna novost je da prazni CD-i i DVD-i znatno poskupljuju jer je HDS-ZAMP uspješno arbitrirao radi zaštite autorskih prava njihovih štićenika.

Tako će npr. naknada za CD-e u ovoj godini iznositi 0,08 kuna uz postepene poraste od 0,64 kune do kraja 2009. godine. Naknada za prazan DVD je 0,12 kuna u ovoj godini, odnosno 0,96 kune do kraja 2009. godine. Iznos naknade za sve memorijske kartice kapaciteta do 5 GB je 6 kuna u ovoj godini, odnosno 32 kune do kraja 2009. godine.

Time je vlasnicima tih djela, rekao bi, priznato vlasništvo nad djelima koja su svojim talentom, znanjem i iskustvom stvarali, a svim građanima omogućeno je umnožavanje djela za njihovo privatno i drugo vlastito korištenje, što je prema prijašnjim propisima nije bilo omogućeno - izjavio je prof. Željko Brkanović, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja. Detaljnije na www.zamp.hr internetskoj adresi.

Objavljeno 16.01.2007.

Vremeplov

Jedna od dobrih stvari kod mladih ljudi je što se pitaju, duboko im je stalo do pravde i imaju otvorene umove.
Zach de la Rocha (Rage Against the Machine)