Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Preminula američka pjevačica Eartha Kitt

Preminula američka pjevačica Eartha Kitt Američka pjevačica, plesačica i glumica Eartha Kitt preminula je u četvrtak u New Yorku u 81. godini života od raka debelog crijeva, rekao je za France Presse njezin prijatelj i publicist Andrew Freedman.

Rođena je 27. siječnja 1927. godine na plantaži pamuka u Južnoj Karolini. Njezina je majka bila crkinja, a otac siromašni bijeli farmer. Djetinjstvo su joj obilježili siromaštvo, rasizam i zlostavljanje, ali se sve promijenilo kada je u New Yorku 1940-ih postala članicom znamenite plesačke družine Katharine Dunham. Slijedila je blistava karijera na Broadwayju.

Kitt, koja se nazivala ”seksi macom”, glumila je u filmovima i televizijskim serijama, a najviše je pažnje izazvala kao Catwoman u kultnoj TV-seriji ”Batman”, zamijenivši popularnu Julie Newmar. Tijekom šest desetljeća duge karijere osvojila je dva Emmya i bila je nominirana za dvije nagrade Tony i dva Grammyja.

Njezina je karijera privremeno prekinuta 1968. godine kada je iskoristila primanje u Bijeloj kući kod tadašnjeg predsjednika Lyndona Johnsona kako bi prosvjedovala protiv vijetnamskog rata. Zbog toga je dugo vremena nitko u Americi nije htio angažirati, pa je karijeru nastavila u Europi. Njeno je izgnanstvo završeno 1970-ih kada ju je u Bijeloj kući primio predsjednik Jimmy Carter.

Nakon povratka u Ameriku dobila je nekoliko glavnih uloga na Broadwayu. Među njima je ona u predstavi ”New York of 1952” u kojoj je izvela pjesmu ”Monotonous”. Kitt je snimila hitove kao što su ”Love for Sale”, ”St. Louis Blues”, ”Folk Tales and Tribes of Africa” ili ”C’est Si Bon”. Njezina božićna pjesma ”Santa Baby” i danas je jedna od najprodavanijih u Americi.


Objavljeno 02.01.2009.

Vremeplov

Ovdje je sve u raspadu, a mediji rade sve protiv ove zemlje stvarajući kriterije koji za rezultat imaju da premalo naše glazbe izlazi izvan granica ove zemlje, premda imamo izuzetno talentiranih glazbenika koji ni po čemu ne zaostaju za svjetskim. Što se mene tiče, o meni nitko ništa ne mora pisati u Hrvatskoj.
Damir Halilić Hal